fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

HRVATSKA IPAK BOLJA OD SRBIJE: Šego i Duvnjak spriječili senzaciju u najvažnijoj utakmici

Autor: Dnevno.ba

GRAZ - Hrvatski rukometaši pobijedili su Srbiju rezultatom 24:21. Sjajno su odigrali vratar Marin Šego s 15 obrana i Domagoj Duvnjak s realizacijom 5/5 i barem toliko ukradenih lopti. S maksimalnim učinkom Kauboji idu u Beč.

Hrvatska je u posljednjem nastupu svlada Srbiju. Jedno poluvrijeme je bilo dosta za treću pobjedu uoči polaska za Beč. Opet smo vidjeli i što se smije i što se ne smije. Komocija susreta koji ne odlučuje ništa malo je zloupotrijebljena u prvom dijelu, ali na kraju je sve ispalo kako treba. To je u suštini najvažnije, kao i da navijači ipak nakon sjajne podrške, sretni mogu otići kućama. To su zaslužili.

Sporo, nemotivirano, bezidejno odigrali su naši rukometaši prvo poluvrijeme nakon kojeg je Srbija imala +2 gola, ničim izazvana. Nevjerojatno, makar je trebalo odmoriti u tom susretu i sasvim drugačije odigrati, naši su rukometaši djelovali usprkos velikoj podršci s tribine potpuno demotivirano. Vrhunac sporosti bila je igra sedam na šest u kojoj bez odvlačenja, zabadanja nismo napravili apsolutno ništa. I da nije bilo sjajnog Marina Šege koji je branio i što ne mora, teško ej i pretpostaviti kako bi to izgledalo. Nevjerojatno, zabili smo iz igre samo 7 pogodaka u poluvremenu,a to je uz dužno poštovanje Srbiji – nedopustivo.

Ideja je bila početi u svoj 5-1 formaciji i činilo se da bi uz sjajnog šegu na golu moglo biti OK. Skinuo je naš vratar Ilića, pa dvaput Radivojevića, dignuo nas na 5:2 i umjesto onda još malo gasa mi smo jednostavno prestali igrati. Ničim izazvani.

Srbija je samo iskoristila ponuđeno. Cupara je skidao vrlo loše šuteve naših igrača, vanjska linija Srbije sa Mošićem i Pušicom napadala je Stepančića, pa je i Šego morao popustiti na golu, jer jednostavno nije to baš logično.

Srbija je igrala 5-1 sa Vanjom Ilićem, ali nije on toliko smetao koliko je sporost i neinventivnost naših igrača smetala da počnemo igrati normalan rukomet. Čak je Peruničić i dva igrača mogao mijenjati obrana – napad, a da je sve stigao. Naravno da je takav rukomet sjajno odgovarao Srbiji koja je na ovom Euru pokazala puno slabosti, a protiv nas je izgledala vrlo ozbiljno.

Sva sreća da u takvim utakmicama postoji i poluvrijeme, jer ovo viđeno u prvih 30 minuta nema baš nikakvog smisla. Trebalo je jednostavno početi igrati da se ne bi došlo u neugodnu situaciju, jer navijači koji su došli u Graz nedvojbeno su očekivali puno više.

Naravno da je Srbija sa +2 dobila krila i osjetila svoju priliku, pa smo morali stiskati umjesto da odmaramo sa stečenom prednošću. Sve smo si sami napravili. Hrstić je obrambeno morao pomoći Stepančiću koji je napadački bio OK. Nakon šest i pol minuta samo ulovili smo Srbiju na 12:12, što je bilo ohrabrujuće. No, onda je Cupara počeo raditi čuda, mi promašivati zicere i opet su nastali problemi. Uvijek je vraćanje u utakmicu rizik.

No, na sreću imali smo fenomenalnog Marina Šegu koji je to još jednom uspio. A i priključio mu se sa tri čudesna poteza Domagoj Duvnjak, pa smo na sredini nastavka nakon dugo vremena ponovo vodili 15:14. a kod 16:14 kontre Mandića uspjela nas je nakon očaja dotaknuti i euforija nakon koje je Peruničić zvao time-out. Buđenje je krenulo na vrijeme i opet je umjesto da odmori za njega iskrvario – Duvnjak!

Lakše se disalo s plus tri, živnule su i dugo vremena zbunjene tribine. Bila je to Hrvatska kakvu smo čekali, šteta da nije bila u prvom dijelu, pa bi ipak bilo jednostavnije.

Prednost je do kraja bila postojana, Srbija tu snagu za okrenuti utakmicu više nije imala, makar smo se do kraja još jednom ponudili. Cindrić je skratio muke. Svaki drugi završetak ovog dvoboja bio bi čudo, pa sva sreća da nije bilo tako. Ali ono prvo poluvrijeme nam i dalje nije jasno, vjerojatno ni njima samima. Šansu za tako nešto u Beču sigurno neće imati.

Hrvatska – Srbija 24:21 (8:10)

GRAZ Stadthalle. Gledatelja 6.300. Suci: Kutragić i Watterwik (Švedska).

HRVATSKA: Šego (16+1), Ašanin; Marić, Duvnjak 5, Hrstić, Stepančić 5, Horvat 3 (2), Šarac, Karačić 3, Musa 1, Mamić, Cindrić 3, Matanović, Mandić 3, Ravnić, Šipić 1. Izbornik Lino Červar

SRBIJA: Ivanišević (2), Cupara (7); Mošić 1, Kolaković, Sretenović 1, Crnoglavac 1, Đukić 1, Pešić 1, Radivojević 4 (1), N. Ilić, Pušica 2, V. Ilić 3 (1), Nikolić 3, Kukić 4 (1), Marsenić. Izbornik Nenad Peruničić.

SEDMERCI: Hrvatska 2 (2), Srbija 4 (3)

ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta (Mamić 14, Musa 29, Mandić 42, Karačić 55), Srbija 8 minuta (Pušica 8, 40, Marsenić 50)

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});