googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: NK GOŠK Gabela

Hrvatski veznjak dobrim igrama u GOŠK-u privukao pozornost brojnih klubova: ‘Imam nekoliko ponuda’

Autor: dnevno.ba

NK GOŠK Gabela ima izuzetno napetu sezonu u kojoj se bori za ostanak u Wwin ligi BiH, a ovaj klub su ove sezone vodila čak tri različita trenera: Denis Ćorić, Toni Karačić i Admir Adžem.

Gabeljani su jako blizu cilja koji su postavili ispred sebe pred početak sezone – ostanak u društvu najboljih, a jedan od najzaslužnijih igrača za taj uspjeh je Dino Skorup.

Ovaj 24-godišnji Splićanin pred početak sezone stigao je u klub iz Šibenika, a jako brzo se prometnuo u jednog od najbitnijih nogometaša ove momčadi.

Skorup igra vrlo dobro tijekom cijele sezone, a ističe kako je zadovoljan svojim učinkom.

“Sigurno da mogu biti zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone i učinkom. Sedam golova i pet asistencija kao vezni igrač smatram da je jako dobro i mogu biti zadovoljan. Ipak, uvijek težim i naravno želim biti bolji. Dosta analiziram svoje utakmice i pokušavam dovesti svoju igru na najveći mogući level. Kada pogledam cijeu sezonu mogu biti zadovoljan svojim igrama i učinkom”, rekao je Skorup.

U GOŠK je pred početak sezone stigao kao veliko pojačanje, a u razgovoru za N1 sumirao je period proveden u Gabeli.

“Da, klub me doveo kao pojačanje i svi su me primili izvanredno. Jako sam zahvalan na tome svima u klubu, jer su učinili što god da mi je trebalo i mnogo su mi pomogli. Smatram da sam im svojim odnosom i igrama vratio na najbolji mogući način”, ističe on.

Foto: NK GOŠK Gabela

Iznenadio se potencijalom lige

GOŠK je pred početak sezone za cilj postavio ostanak u ligi, a sada je jako blizu ostvarenja istog.

“Klub je postavio ostanak u ligi kao primarni cilj. Svi vjerujemo u to i smatramo da zaslužujemo biti među najboljim momčadima u BiH. Siguran sam da smo mogli imati i nekoliko bodova više, ali smo doživjeli i nekoliko pehova. Vjerujem da ova momčad zaslužuje i može više. Mislim da ćemo ostati tamo gdje i pripadamo – u društvu najboljih”, rekao je veznjak GOŠK-a.

Ovaj 24-godišnji Splićanin u Wwin ligi BiH je već skoro godinu dana, a istaknuo je kako je pozitivno iznenađen kvalitetom nogometa.

“Iskreno, ugodno sam se iznenadio. Vidio sam da se radi dosta novih travnjaka i to je veliki plus za ovu ligu. Mislim da dosta igrača može igrati na europskoj razini i drago mi je da ova liga napreduje. MIslim da će iz godine u godinu biti sve veći pomaci prema naprijed, jer na ovim prostorima postoji mnogo talentiranih i dobrih igrača. Tu je i mnogo sposobnih ljudi koji mogu odvesti ovu ligu na još mnogo veći level”, rekao je Skorup.

Usporedio je potom najviši rang bh. nogometa s HNL-om iz kojeg je došao.

“Smatram da je HNL malo ispred, ali ne toliko ispred Wwin lige BiH. Mislim da je veća razlika u infrastrukturi i načinu na koji klubovi iz inozemstva gledaju na HNL. Mnogo je lakše otići iz Hrvatske i prodati se u neki klub, mnogo to više igra ulogu nego kvaliteta igrača. Reklo bi se da je HNL više na cijeni, ali također mislim da bi nekoliko klubova iz BiH imalo mnogo toga za reći u hrvatskoj ligi”, istaknuo je.

Foto: NK GOŠK Gabela

Planovi za budućnost

Osvrnuo se i na planove za budućnost.

“Trenutno je moj fokus na tome da osvojimo što je moguće više bodova do kraja sezone i da ostvarimo što bolje rezultate. Trenutno sam fokusiran samo na to. Ipak, da budem iskren planove za budućnost imam, ali za to je sve zadužen naš sportski direktor Damir Obad koji me je i doveo u GOŠK. Želio bih mu se ovim putem istinski zahvaliti, jer je inzistirao da dođem u Gabelu. Dok sam još bio u HNL-u donio je ponudu na stol za inozenstvo i trenutno njega zovu za sve kada je moja karijera u pitanju. Ima par zainteresranih klubova, ima ponuda i iz BiH, ali i inozemstva. Ipak, ostalo je na njemu i on se bavi tim stvarima. Na meni je da budem što bolji, da radim i budem profesionalac. Za ostalo ne brinem, doći će”, jasno je poručio veznjak momčadi iz Gabele.

Iako je inozemstvo cilj, ističe kako ne bi imao ništa protiv ni ostanka u Wwin ligi BiH.

“Iskreno, nisam ni razmišljao gdje bih želio da mi bude sljedeća destinacija. Nije isključena ni opcija da ostanem ovdje, ali vidjet ćemo što donosi ljeto”, zaključio je Skorup.

Dino Skorup ove sezone je za GOŠK odigrao 28 utakmica, postigao sedam golova i upisao pet asistencija.

Karijeru je počeo u mlađim kategorijama Hajduka, a nastupao je još za Varaždin, Hrvatski Dragovoljac i Šibenik.

Igman slavio na Tušnju i gurnuo Tuzlu prema nižem rangu natjecanja

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});