googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
DAVOR PONGRACIC/CROPIX Cropix

Miljenik navijača Dinama otkrio da boluje od neizlječive bolesti: ‘Bog još nije odlučio kad će me uzeti’

Autor: Dnevno.ba

Georg Koch, nekadašnji vratar Dinama i miljenik navijača s tribina u Maksimiru, u nedavnom razgovoru s novinarima Bilda je otkrio kako boluje od raka gušterače od svibnja prošle godine.

Kako prenosi Sport 1, Koch lani nije otkrio stvarni odlazak s mjesta trenera njemačkog trećeligaša Viktorije iz Koelna. Kako je rekao, povukao se zbog zdravstvenih tegoba, a sada je otkrio stvarne razloge svog umirovljenja.

U pomalo šokantnom intervjuu je priznao kako mu je u travnju prošle godine dijagnosticiran rak gušterače. Liječnici nisu imali dobre prognoze, dali su mu još samo šest mjeseci života. Ipak, Koch je i dalje živ, i smatra kako još nije vrijeme da se oprosti od bližnjih.

“Bolest je neizlječiva, umrijet ću. Ali Bog još nije odlučio kad će me uzeti. Hej, doktore, još sam ovdje!”, rekao je Koch i pritom se emotivno prisjetio svoje karijere. Naime, Koch je nosio Dinamov dres u sezoni 2007./2008., kada je upisao 39 nastupa, a najviše će pamtiti spektakularni prolazak u Amsterdamu protiv Ajaxa.

 

Oglasio se i Dinamo: ‘Nikad ne buš hodal sam’

“Volio bih pogledati još po jednu utakmicu svakog kluba u kojem sam igrao”, prokomentirao je s knedlom u grlu i pritom dodao: “Ima dana kad mi se čini da bih mogao iščupati drvo! Tada hodam satima. A ima faza kad se osjećam jadno i ne ustajem iz kreveta.

Jer za stvari za koje mi je inače potrebno pet sekundi, tad mi treba pola minute. Ali borim se i ne kukam, to nikad nije bio moj stil”, zaključio je. Iako je u Dinamu bio standardan cijele sezone, Koch je prodan u bečki Rapid odlukom Zdravka Mamića, a tamo mu je karijera zbog huliganskog ispada – ugašena.

Dinamo se na svom službenom X profilu oglasio povodom ovih zabrinjavajućih vijesti uz kratku poruku “nikad ne buš hodal sam. Georg, du bist nicht allein – wir sind bei dir!”, napisali su.

Ozljeda uha mu je okončala karijeru

U bečkom derbiju huligani su bacili petardu prema travnjaku koja mu je eksplodirala tik pored desnog uha. Dogodilo se to 24. kolovoza 2008. godine. Ispostavilo se da je taj incident bio kraj njegove ozbiljne nogometne karijere.

Omiljeni hrvatski trener pobijedio je zloćudnu bolest: Poznato kada se vraća na posao

Koch je zbog učestalih bolova, vrtloglavica, problema s ravnotežom i oštećenja sluha tri godine kasnije odlučio FIFA-i tužiti navijače Austrije i Rapid Beča. Tražio je gotovo milijun eura odštete. Umirovio se već 2009. godine, službeno u dresu Herforda.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});