fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Novi remi s Bjelorusijom, ostala nam samo teorija za plasman na EP

Autor: ScSport.ba

ZENICA - U okviru Grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se održati 2016. godine u Poljskoj, rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u odlučujućoj utakmici pred prepunom zeničkom Arenom remizirala protiv Bjelorusije 22:22.

Nošeni fantastičnom podrškom 5000 naših navijača, bh. tim je odlično otvorio utakmicu i preko Malinovića i Prcea u 5. minuti smo poveli sa 3:1. Ipak, Bjelorusi su brzo odgovorili i dobrom igrom u obrani do 10. minute su preokrenuli i poveli sa 4:5. U 13. minuti gosti su prvi put ostali sa igračem manje, a Zmajevi su to odlično iskoristili i brzim golovima Malinovića i dva puta Vranješa ponovo smo poveli 8:6 u 15. minuti. Već u narednoj minuti Ovčina je ukrao jednu loptu i sjajno je realizovao kontra napad za velikih ”+3” sredinom prvog dijela igre.

Nakon tajmauta, Bjelorusija je ponovo sa dva gola uspjela da uhvati priključak, a Maskevič se razbranio. Rutenka je u 21. minuti poravnao na 9:9, ali je nakon šest minuta bez gola bh. reprezentacije Faruk Vražalić konačno uspio da prekine krizu u našoj igri. Uslijedila je nova mini serija naših rukometaša, te su Zmajevi golovima Prcea i Mikića u 25. minuti ponovo imali tri gola prednosti 12:9. Odbrana je u prvom poluvremenu djelovala odlično, a i u napadu smo bili raspoloženi. Burić je u prvih pola sata skupio šest obrana, Malinović je postigao tri, a Prce dva gola, te smo na odmor otišli zasluženim vodstvom 14:12.

I drugi dio smo otvorili vrlo dobro. Grahovac je prvo odbranio penal, a golovima Prcea i Ovčine zadržali smo prednost. U 35. minuti isključen je Tarabochia, ali već u narednom napadu dvije minute je dobio i Zajcev na dugoj strani. Dosuđeni penal nije iskoristio Prce, ali smo se uspjeli obraniti, a zatim trećim golom Vranješa povesti sa 17:15. U 36. minuti Vražalić je nakon kontre povisio na 18:15. Marković je potom na gol stavio Grahovca, ali 20 minuta prije kraja Vladimir Vranješ je zaradio drugo isključenje, te smo se našli u potencijalnom problemu.

Bjelorusija je u 43. minuti smanjila na 19:18, a potom je uslijedilo dosta tehničkih grešaka sa obje strane i ušlo se u veoma neizvjesnu završnicu. U 48. minuti gosti su ponovo poravnali na 20:20, a BIH je djelovala dosta nervozno u samom finišu. Deset minuta prije kraja Bjelorusi su imali kontru i pravi zicer za vodstvo, ali je Grahovac uz pomoć stative obranio. Ni to nije pokrenulo naš tim, išli smo iz greške u grešku, a u 51. minuti isključen je i Savić. Ipak, fenomenalni Grahovac je svojim obranama držao BIH u igri i nije dozvolio preokret. Zmajevi od 44. minute nisu postigli gol da bi konačno u 54. minuti, nakon deset minuta golgeterskog posta našeg tima, Dejan Malinović velemajstorskim pogotkom doveo BIH u vodstvo 21:20. Karalek je u narednoj akciji poravnao, a onda je Maskevič obranio zicer Senjaminu Buriću.

Tri i po minute prije kraja isključeni su Vražalić na jednoj, te Karalek na drugoj strani, a Rutneka je izgubio loptu u napadu u kojem su Bjelorusi imali novu šansu za vodstvo. Čudesni Maskevič je obranio šut Prcea, a onda je Denis Rutenka dvije minute prije kraja konačno donio gostima vodstvo 21:22. Minut prije kraja dosuđen je penal za naš tim, a Josip Perić je poravnao na 22:22. Bjelorusi nisu iskoristili napad, a nama je ostalo 13 sekundi. Na kraju nismo uspjeli realizirati napad za pobjedu i ponovo je bilo neriješeno 22:22.

Najefikasniji u našem timu bio je Dejan Malinović sa šest golova, Prce je dao četiri, a Burić i Grahovac su imali po šest obrana.

U posljednjem kolu naš tim gostuje Danskoj, dok Bjelorusija dočekuje Litvu i prilično je izvjesno da naš tim ipak neće uspjeti da se plasira na smotru najboljih europskih selekcija naredne godine.

Autor: ScSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});