googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Odbijen prijedlog da se odgodi završnica ABA lige

Autor: Fena

PODGORICA - Predsjednik ABA lige Dragan Bokan izjavio je danas da je odbijen prijedlog prvog čovjeka Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragana Đilasa da se zbog nejasnoća oko situacija s plasmanom u europske natjecanja sljedeće sezone, završnica regionalne lige odigra nakon završetka nacionalnih prvenstava.

“Na sjednici, na kojoj su osim tročlanog Predsjedništva, nazočili direktor lige Krešimir Novosel i sportski direktor Žarko Čabarkapa, razmatrali smo Đilasov dopis i prijedlog da se pomjeri završnica ABA lige do kraja svibnja, odnosno poslije završetaka nacionalnih prvenstava. Mi smo razmotrili tu mogućnost, bili veoma ozbiljni i odgovorni prema tom prijedlogu, željeli smo riješiti njihov zahtjev, ali to zbog zgusnutog kalendara nije bilo moguće”, kazao je Bokan crnogorskoj agenciji Mina, prenosi Tanjug.

Dodao je kako je ABA liga već izašla u susret Cedeviti i Crvenoj zvezdi, pa finalna serija, zbog obveza ta dva kluba u Euroligi, neće početi u planiranom terminu.

“Crvena zvezda i Cedevita bore se za plasman među osam najboljih i iz tog razloga pomjerili smo start finalne serije. Smanjili smo i polufinalnu seriju, pa se neće kao prošle godine igrati na tri, već na dvije dobivene utakmice”, pojasnio je Bokan.

Po njegovim riječima, regionalna košarkaška liga svima je potrebna i mora funkcionirati na ozbiljnoj razini.

“Ukoliko neko ne želi igrati ili pojedinačno neki klub, to ne znači da je ugašena ili da će biti ugašena ABA liga”, zaključio je Bokan, uz konstataciju da još nije poznato u kojem europskom natjecanju će naredne sezone igrati predstavnici ABA lige, navodeći da će konačnu odluku donijeti Skupština klubova sljedećeg tjedna.

Autor: Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});