googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

PL BiH: Bitka za prvaka Pod Bijelim Brijegom, Sarajevo u Tuzlu na “pročišćavanje”…

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Nogometaši Zrinjskog i Željezničara uspješno su odradili prve nastupe u Ligi za prvaka, te na taj način "Plemići" u veliki derbi ove srijede Pod Bijelim Brijegom ulaze s bodom prednosti u odnosu na gostujuću momčad.

Željo je u prvom dijelu sezone deklasirao Zrinjskog u Mostaru sa čak 4:0, no teško je za očekivati da bi ovog puta jedni ili drugi mogli biti tako uvjerljivi. Dapače, za očekivati je više tvrdu i neizvjesnu utakmicu, jedan pravi prvenstveni derbi u kojem će domaćini svakako željeti puni plijen, dok bi gosti s Grbavice vjerojatno bili zadovoljni i sa bodom bez obzira što su pet prvenstvenih nastupa kroz ovu polusezonu okončali sa isto toliko pobjeda.

Sarajevo je u dva posljednja prvenstvena nastupa osvojilo samo bod, pa su samim time sada udaljeni od vodećeg dvojca, međutim za njih se težak raspored nastavlja i u srijedu budući da će gostovati na Tušnju gdje ih je upravo Sloboda nedavno potpuno nadigrala i rezultatski i igrački. To je sada uistinu pravi ispit za “bordo” momke, ali i Slobodu ukoliko želi zadržati korak i kakve-takve izglede u borbi za Europu.

Treći susret Lige za prvaka igraju Krupa i Radnik i dok je za domaćine uspjeh učinjen već plasmanom među šest najboljih bh klubova gosti iz Bijeljine se nadaju Europi, a nakon osvojenog boda na Koševu sada su apetiti veći, pa žele puni plijen u Krupi.

Široki Brijeg u Ligi za opstanak igra na Pecari protiv Mladosti, pa bez obzira što je riječ o susretu vodećih dojam je kako će znatno zanimljivije biti u dvije preostale utakmice što se posebno odnosi na sraz Čelika i Olimpica. Olimpic će ugostiti za Metalleghe i njima uistinu igra samo pobjeda, dok bi se gosti iz Jajca vjerojatno i bodom zadovoljili, premda po najavama iz njihovih redova oni dolaze ostaviti “Vukove” i bez tog minimalnog plijena, odnosno jednog boda!

Raspored 2. Kola

Liga za prvaka (srijeda, 05. travnja)

KRUPA NA VRBASU: Krupa – Radnik (Sudac: Haris Kaljanac – Sarajevo; 16.00)
TUZLA: Sloboda – Sarajevo (Sudac: Goran Paradžik – Ljubuški; 16.30)
MOSTAR: Zrinjski – Željezničar (Sudac: Ognjen Valjić – Banja Luka; 18.30)

Poredak:
Zrinjski 48, Željezničar 47, Sarajevo 44, Radnik 38, Sloboda 35, Krupa 32 boda.

Liga za opstanak (srijeda, 05. travnja)

SARAJEVO: Olimpic – Metalleghe BSI (Sudac: Elvis Mujić – Banovići; 16.30)
ZENICA: Čelik – Vitez (Sudac: Adis Mulahasanović – Sarajevo; 16.30)
ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg – Mladost (Sudac: Miloš Gigović – Gradiška; 19.00)

Poredak:
Široki Brijeg 31, Mladost 27, Vitez 24, Metalleghe BSI 22, Čelik 14, Olimpic 11 bodova.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});