googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

PL BiH: Petrović sudi derbi Pod Bijelim brijegom, kome se piše “sivo” sa Sivcem u Bijeljini?

Autor: Dnevno.ba

ZENICA - Nogometni premijerligaši Bosne i Hercegovine u petak, subotu i nedjelju igraju utakmice 14. kola. Svakog dana odigrati će se po dva susreta, a svi će biti u izravnom TV prijenosu.

Petak nam tako donosi dvoboj starih poznanika Čelika i Veleža od 18 sati na Bilinom Polju gdje ulogu glavnoga suca ima Haris Kaljanac iz Sarajeva, a ovo je jedan od tri sraza ovoga kola što ga prenosi Moja TV. Zeničani trenutno imaju bod viška u odnosu na Mostarce, pa eto “Rođenima” prilike da ih eventualnom pobjedom preskoče na ljestvici.

Susjedi na ljestvici sastaju se i u Doboju kod Kaknja, no tu ne može doći do “preskakanja” s obzirom da Mladost derbi začelja dočekuje sa šest bodova prednosti ispred fenjeraša Zvijezde ’09. Utakmica se igra također u petak, ali u terminu od 14.30 sati uz prijenos na BHT1. Glavni sudac je Danijel Bojo iz Kiseljaka.

U subotnjem terminu od 14.30 sati imamo na programu dva dvoboja, a jedan od njih je i derbi kola u Mostaru između Zrinjskoga i Željezničara. Poput Mladosti “Plavi” s Grbavice u utakmicu ulaze sa šest bodova viška u odnosu na “Plemiće”, pa će biti zanimljivo vidjeti je li ovo utakmica za hvatanje priključka mostarskog premijerligaša s vodećima ili možda dodatni njihov pad! Utakmicu inače sudi Dragan petrović iz Banja Luke, a prenosi Moja TV.

Drugi subotnji sraz je sudar Radnika i Širokog Brijega, a gledatelji ovu utakmicu mogu pratiti putem Arene Sporta. Premijerligaš iz Bijeljine je u jednoj strašnoj seriji dobrih rezultata, probili su se već do trećega mjesta, te eventualnom pobjedom možda dospiju i do druge pozicije. Širokobriježani su dosta nepredvidljivi ove sezone, pa je uistinu teško bilo što prognozirati u susretu kojega vodi Ermin Sivac iz Zenice.

Kamere Arene Sporta će biti prisutne i u nedjeljnom terminu od 18 sati kada u Banjoj Luci igraju Borac i Tuzla City. Momčad Borca je također proigrala u zadnje vrijeme, dok su Tuzlaci najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone, pa samim time i ovaj susret pobuđuje poprilično zanimanje, susret kojega sudi Adis Mulahasanović iz Sarajeva.

Također, u nedjelju se još sastaju Sloboda i Sarajevo, a njihov ogled s Tušnja od 14.30 sati prenosi Moja TV. Gosti su aktualni prvaci i trenutni lider, svakako i lagani favorit protiv domaćina koji je opterećen svakojakim problemima, ali tko zna, možda je baš ova utakmica početak jedne njihove pozitivne prekretnice! Utakmicu Slobode i Sarajeva sudi Luka Bilbija iz Prijedora.

Poredak:
Sarajevo 27, Željezničar 26, Radnik i Tuzla City 24, Borac 21, Zrinjski 20, Široki Brijeg 17, Čelik 16, Velež 15, Sloboda 13, Mladost 9, Zvijezda ’09 3 boda.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});