googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
FOTO: A. Barbarić

PL BiH: Posljednji gradski mostarski derbi, Borac na Pecari osvaja spasonosne bodove!?

Autor: Danijel Ivanković

MOSTAR - Nogometni premijerligaši ove srijede u terminu od 17 sati igraju utakmice 28. Kola, a posljednji put Mostarci će na programu moći gledati gradski derbi. Zrinjski je po svemu sudeći novi prvak naše države, dok su se "Rođeni" davnih dana oprostili od društva najboljih. Postoji čak mogućnost da bi "Plemići" pobjedom u derbiju mogli osigurati titulu prvaka, međutim da bi se to dogodilo uz njihovu pobjedu nad Veležom potrebno je da drugoplasirana Sloboda izgubi na travničkoj Piroti.

Takav opcija uopće nije nemoguća, jer Travničani teoretski još imaju izglede osigurati opstanak, a što se tiče Tuzlaka nakon šokantnog domaćeg poraza od Drine više apsolutno ništa nije nemoguće!

Trećeplasirano Sarajevo je domaćin igračima Mladosti, koji su ostvarili svoj cilj izborivši opstanak u društvu najboljih, pa samim time u njihovim redovima ne bi trebalo biti neke posebne žestine što je prilika za “bordo” momke da novim trijumfom načine još jedan značajan korak u svojoj borbi za Europu.

Posebno zanimljivo ove srijede bi trebalo biti na Bilinom Polju, jer u goste stiže Željezničar, kojem su bodovi također potrebni u njihovoj borbi za Europu, dok je Čelik poput Mladosti rasterećen, no znajući za animozitet Zeničana sa sarajevskim klubovima čisto sumnjamo kako će biti pretjeranog opuštanja u domaćim redovima.

Širokobriježani su definitivno najsmješnija momčad lige na čelu sa svojom Upravom, pa bez obzira na sve te skupocjene zvijezde u njihovim redovima Europa im i ove sezone polagano izmiče iz ruku. Najprije im se u Kupu dogodio Radnik, zatim u Prvenstvu Olimpic, a sada im u goste stiže Borac. Banjalučani vode veliku borbu za opstanak, te u toj borbi i oni upravo ovu utakmicu vide kao presudnu.

Olimpic je ponovno “živnuo” nakon spomenutog trijumfa nad Širokobriježanima, te “Vukovi” puni optimizma odlaze u Zvornik po nove bodove spasa. Drina je nekoliko puta ove sezone pokazala koliko zna biti opasna ako želi, a ta njihova želja će i u predstojećem dvoboju ovisiti o dosta faktora.

Slavija je prije nekoliko kola izgledala kao klub koji se spasio svih briga, ali serijom loših rezultata i oni su se doveli u nezgodnu situaciju. Domaća utakmica s Radnikom ima samo jedan imperativ, a to je pobjeda. Na ruku im ide to što su gosti već fokusirani na finale Kupa, pa je to za Slaviju uistinu prava šansa.

Vitežani gostuju u Prijedoru kod Rudara koji je već ispao, no ni tu kao u Zvorniku nemojte biti sigurni u gostujuće slavlje, jer krajnji ishod itekako može ovisiti o dosta nekih faktora.

Parovi 28. Kola (srijeda, 17 sati):
ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg – Borac (Sudac: Elvis Mujić – Banovići)
ISTOČNO SARAJEVO: Slavija – Radnik (Sudac: Dragan Skakić – Gradiška)
PRIJEDOR: Rudar – Vitez (Sudac: Irfan Peljto – Sarajevo)
ZENICA: Čelik – Željezničar (Sudac: Tomislav Čuić – Tomislavgrad)
MOSTAR: Zrinjski – Velež (Sudac: Darko Obradović – Stolac)
SARAJEVO: Sarajevo – Mladost (Sudac: Goran Paradžik – Ljubuški)
TRAVNIK: Travnik – Sloboda (Sudac: Admir Šehović – Sarajevo)
ZVORNIK: Drina – Olimpic (Sudac: Ermin Sivac – Zenica)

Poredak:
Zrinjski 60, Sloboda 56, Sarajevo 54, Željezničar 53, Široki Brijeg 52, Radnik 45, Čelik i Mladost 39, Vitez 34, Borac 32, Slavija 31, Olimpic 30, Travnik 26, Drina 22, Rudar 20, Velež 8 bodova.

Autor: Danijel Ivanković
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});