googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
FOTO: Ante Barbarić

“Rođeni” dolaze Zrinjskom čestitati titulu, a Marinović ih “loži” kako mogu biti neugodni!

Autor: A. Barbarić

MOSTAR - Gradski derbi između Zrinjskog i Veleža igra se u srijedu u 17 sati na stadionu pod Bijelim Brijegom. Razlika između gradskih rivala ove sezone je iznimno velika, Zrinjski je vodeća momčad Premier lige sa 60 osvojenih bodova, dok Velež ima čak 52 boda manje i nalazi se na posljednjem mjestu.

Posljednji poraz Plemići su zabilježili 08. studenoga prošle godine, a dan ranije Velež je osvojio posljednji bod u tekućoj sezoni.

“Ja sam pravi sportaš i nisam političar, i drago mi je da titula ostane u Mostaru. Žao mi je što ovaj derbi nije na rizini kao neki prethodni. Velež je u teškoj situaciji, a naša je dužnost prema navijačima da ova tri kola odigramo maksimalno pošteno i to ćemo uraditi i sutra. Tko bude bolji čestitat ćemo, pa ako Zrinjski osvoji titulu čestitati ćemo i na njoj” – kazao je na konferenciji za novinare trener Veleža Zijo Tojaga.

Vinko Marinović će sutra voditi Zrinjski treći put u gradskom derbiju.

“O važnosti gradskog derbija ne treba puno govoriti, ovaj derbi ima ogromnu važnost za nas. Mislim da će moji igrači sutra dati veliki doprinos kako bi susret riješili u svoju korist. Bez obzira na poziciju Veleža utakmica neće biti lagana, jer je Velež u nekim utakmicama pokazao da može biti veoma neugodna ekipa. Mi to dobro znamo i tako se pripremamo za utakmicu” – istaknuo je Marinović.

Zrinjski u gradskom derbiju može osigurati naslov prvaka. Naime, ako Zrinjski pobijedi Velež, a Travnik na Piroti svlada Slobodu, Plemići će osigurati naslov prvaka i prije dva posljednja kola.

“Zajedno sa svojim igračima sam fokusiran isključivo na utakmicu s Veležom. Nećemo gledati unaprijed, ima se tu još dosta igrati. Sutra nam je najvažnija utakmica, a onda ćemo ići do slijedeće utakmice. Ne smijemo razmišljati o tome nego samo o gradskom derbiju”, riječi su trenera Vinka Marinovića, prenosi Pogled.ba.

Zbog tri žuta kartona protiv Veleža neće nastupiti Miloš Filipović, kao ni ozlijeđeni Daniel Graovac, pod znakom pitanja je nastup kapetana Pere Stojkića koji je odlučio posljednji derbi ova dva kluba.

“Mi igrači smo svjesni važnosti utakmice. Znamo da je Velež na dnu ljestvice, ali moramo ozbiljno pristupiti utakmici kako bi slavili pobjedu”, rekao je Pero Stojkić.

Velež je doživio dosta igračkih promjena u tekućoj sezoni, a jedina konstanta u momčadi je vratar Adnan Bobić.

“Iako smo ispali iz Premier lige dati ćemo sve od sebe da ostvarimo povoljan rezultat pod Bijelim Brijegom. Ovo je derbi i nama je stalo da protiv Zrinjskog ostvarimo što bolji rezultat” – poručio je Bobić.

Velež će iduće sezone igrati u Prvoj ligi FBiH, tako da ljubitelji nogometa u Mostaru neće svjedočiti gradskom derbiju.

“Naravno da će nam nedostajati gradski derbi, svaki igrač voli igrati derbije. Želim Veležu što brži povratak u Premier ligu i da Mostar opet ima gradski derbi”, kazao je kapetan Zrinjskog Pero Stojkić.

“Nadam se da ćemo se što u kraćem roku vratiti u Premeir ligu i ponovno igrati gradski derbi”, komentirao je vratar Veleža Adnan Bobić.

Autor: A. Barbarić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});