googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Šarić blokirao Gasola sa sirenom, Hrvatska dobila europskog prvaka!

Autor: Sportnet.hr

RIO DE JANEIRO - Hrvatska košarkaška reprezentacija pobrinula se za sjajne vijesti! U svom prvom nastupu na ovim Olimpijskim igrama svladala je aktualnog europskog prvaka Španjolsku sa 72:70, imali su Španjolci šut za produžetak, ali Dario Šarić fantastično je blokirao Paua Gasola na ziceru i Hrvatska slavi!

Hrvatski su košarkaši na najbolji mogući način otvorili olimpijski turnir, slavljem protiv Španjolaca. Veći dio utakmice Hrvatska je bila u zaostatku, nerijetko i s dvoznamenkastom razlikom, no u posljednjoj je dionici sjajnom košarkom došla do preokreta koji je zaokružio Dario Šarić sjajnom blokadom nad Pauom Gasolom.

Hrvatska je započela s četiri poena Bilana, no Španjolci su vrlo brzo uzvratili i serijom 13:0 natjerali Acu Petrovića na minutu odmora. U tom je periodu dobio i tehničku. Do kraja je četvrtine Španjolska održavala prednost, ponajviše zahvaljujući Gasolu.

Još je jednu tehničku dobila Hrvatska, ovoga puta Bogdanovića zbog prigovora. Igrač Brooklyn Netsa zaključio je prvu dionicu solo prodorom i smanjio na osam koševa zaostatka.

U nastavku su zaigrali nešto bolje i približili se na manji zaostatak. Međutim u napadu nije išlo baš dobro, vanjski šut gotovo nije funkcionirao. Usred rotacija izgubili su priključak lošijom igrom u obrani pa su se naši protivnici vratili na dvocifrenu prednost s nekoliko laganih koševa.

Već spomenuti vanjski šut proradio je u posljednjoj minuti. Prvo je zabio Bogdanović, a zatim i Hezonja sa zvukom sirene smanjio na šest koševa zaostatka.

U drugo su poluvrijeme ušli nešto slabije, s manje agresivnosti u obrani. Nekoliko je minuta stajao rezultat 49:36 za Španjolce uz tri hrvatska promašaja na polaganju. Ukić je povezao dvije dobre napadačke akcije i s pet vezanih poena spustio na sedam koševa zaostatka. To je bio i konačan rezultat treće dionice nakon Mirotićeve trice. Hrvatska je nastavila s dobrom igrom i u četvrtoj četvrtini. Ukić zabija svoju drugu tricu te dolazi na minimalan zaostatak sedam minuta prije kraja, a zatim su i poveli sjajnim zakucavanjem Babića.

U završne dvije minute ušli su u egalu. Tada prvo Planinić polaže loptu u koš nakon skoka u napadu, a zatim Simon sjajno krade loptu Španjolcima i zabija za dva razlike. Španjolci su neprecizni, lopta dolazi u ruke Simona koji je siguran s linije slobodnih bacanja i donosi Hrvatskoj četiri koša prednosti.

Međutim raspoloženi Mirotić zabija tricu 12 sekundi prije kraja. Faul je napravljen na Šariću koji zabija jedno slobodno bacanje. Nakon što su izbacili loptu u aut, Španjolcima ostanu dvije sekunde. Lopta dolazi do Gasola kojeg fantastično blokira Šarić i donosi veliko slavlje Hrvatskoj. Pobijedili su europske prvake!

Najefikasniji u redovima Hrvatske bio je Bojan Bogdanović sa 23 poena (5/7 za dva, 37( za tricu, slobodna bacanja 4/5), dok je Darko Planinić ubacio 11 koševa (1/2 za dva, slobodna bacanja 9/10) uz šest skokova, a Simon deset (3/5 za dva, 0/5 za tricu, slobodna bacanja 4/4).

Kod Španjolaca je Pau Gasol ubacio 26 poena (8/13 za dva, 3/4 za tricu, 1/2 slobodna bacanja ) i devet skokova, a Mirotić je zabio 19 (3/6 za dva, 4/8 za tricu, slobodna bacanja 1/2) uz šest skokova.

OI – KOŠARKA: Hrvatska – Španjolska 72:70 (13:21, 19:17, 15:16, 25:16)

HRVATSKA: Miro Bilan 6, Bojan Bogdanović 23, Mario Hezonja 5, Darko Planinić 11, Krunoslav Simon 10, Dario Šarić 5, Roko Ukić 8, Luka Babić 4.

ŠPANJOLSKA: Nikola Mirotić 19, Sergio Llull 9, Pau Gasol 26, Felipe Reyes 5, Sergio Rodriguez 10, Victor Claver 1.

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});