googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Korner365

Skender najavio derbi na Koševu: ‘Pritisak je Sarajevu, imamo se pravo nadati pobjedi’

Autor: dnevno.ba

Nakon što su izborili prolaz u četvrtfinale Kupa BiH, nogometaši Širokog Brijega sada započinju natjecanje u prvenstvu i čeka ih težak ispit na gostovanju kod Sarajeva, piše Korner365.

Trener Dino Skender najavio je ovaj derbi i istaknuo da su očekivanja Širokog velika i da se žele predstaviti u dobrom svjetlu na Koševu.

“Proteklog vikenda smo obavili jedan jako važan zadatak, a to je bio prolaz u četvrtfinale Kupa. Kroz pripreme smo radili kvalitetno i dobro smo djelovali u ovoj utakmici protiv Stupčanice nekih 60 minuta, a onda smo uz neke manje poteškoće prošli dalje. To je za nas veliki poticaj pred početak prvenstva i ovaj derbi protiv Sarajeva. Znamo da nas čeka težak zadatak i jak protivnik, ali siguran sam da imamo svoje adute u ovom derbiju i imamo se pravo nadati pobjedi”, rekao je trener Skender.

Trener je naglasio kako je gledao utakmicu u kojoj je Sarajevo nakon jedanaesteraca prošlo Slobodu u Kupu, kao i još neke ranije utakmice nakon kojih je dobio sliku igre i cjelokupnog stanja u protivničkoj momčadi.

“Oni imaju izuzetno veliku individualnu kvalitetu, a posebno je to izraženo na ofenzivnim pozicijama. Moramo znati odgovoriti na sve izazove u obrani, a isto tako moramo moći učiniti nešto prema naprijed i iskoristiti prilike koje nam se ponude u ovom derbiju. Vjerujem da ćemo imati svoje prilike i da ćemo biti koncentrirani u završnici. Pritisak će svakako biti na Sarajevu koje će nas pokušati žestoko napasti, ali mi moramo biti čvrsti i pokušati kroz takav pristup pokušati doći do pobjede”, naglasio je trener Širokog.

Osvrnuo se i na dolazak Matea Mužeka u momčad.

“S obzirom na sve okolnosti shvatili smo da nam je potrebna širina i htjeli smo dovesti još jednog igrača. Nadam se da će Mateo biti pravo pojačanje za nas, ali još čekamo da bude potpuno spreman. On izgleda dobro, nije zapušten i već je u pogonu. Nedostaje mu malo taj nogometni dio, jer je od kraja prošle godine bio bez kluba, ali mislim da će se vrlo pokrenuti i biti u konkurenciji”, istaknuo je Skender.

Ilija Mašić je povratnik u momčad Širokog koji je svoj debi imao upravo protiv Sarajeva očekuje čvrstu utakmicu i nada se pozitivnom ishodu.

“Moram reći da su utakmice u Kupu uvijek posebne i da smo mi bili svjesni da nećemo lako izboriti prolaz u četvrtfinale. Svi će reći da smo na kraju prošli dosta sretno i spretno, ali moram reći kako smo odigrali dobro prvo poluvrijeme i da je to recept za utakmice koje dolaze. U drugom poluvremenu malo nas je taj prvi primljeni gol presjekao, a domaćin nije imao što izgubiti i bacili su se na glavu, nošeni publikom i uspjeli su doći do izjednačenja. Međutim, najvažnije je da smo uspjeli doći do željenog rezultata i proći dalje u Kupu. Moramo prikazati igru i pristup kao u prvom poluvremenu utakmice u Kupu i s takvim gardom odigrati derbi. Jasno da se i njih nešto pita i oni su odlična momčad, a svakako imaju pritisak domaćeg terena da moraju napisati.Koševo je tradicionalno teško gostovanje za nas, ali taj pritisak koji oni imaju može biti dobra prilika za nas”, kazao je branič Ilija Mašić.

Skender u ovom derbiju neće moći računati ma Kpana i Musu koji su ozlijeđeni još od kraja zimskih priprema.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});