googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Švicarska slavila 1:0 protiv 10 Albanaca, revija promašaja u Lensu

Autor: ScSport.ba

LENS - U drugoj utakmici Grupe A, Švicarska je golom iz 5. minute upisala minimalnu pobjedu protiv Albanije (1:0), a ova utakmica ispisala ja povijest Europskih prvenstava, obzirom da su se na suprotnim stranama našla dva brata.

Već nakon pet minuta igre Švicarska je imalo vodstvo. Nakon ubačaj Shaqirija iz kornera najbolje reagira Schar, koji glavom pogađa mrežu Albanije.

Samo deset minuta kasnije Seferović je pokušao ugroziti gol Berishe sa nekih 16 metara, ali je golman Albanije spriječio njegov pokušaj. Igrala se 31. minuta kada je Albanija imala najbolju priliku u prvih 45 minuta, kada je Sadiku izašao sam pred Sommera koji zaustavlja njegov udarac odličnom reakcijom.

U 36. minuti nesmotren potez kapetan Albanije, Lorika Cane koji je igrao rukom i tako zaradio svoj drugi karton na utakmici, pa je svoje reprezentativne kolege ostavio u teškoj situaciji. Već iz tog slobodnog udarca Švicarci su mogli doći do drugog gola, nakon udarca Dzemailija, ali je lopta odsjela na stativi.

Tri minute kasnije nova šansa za Dzemailija, ali ovaj put njegov udarac odlazi pored gola, a dvije minute kasnije Seferović je pokušao ugroziti gol Berishe, ali je golman Lazija opet odlično reagirao, pa se na odmor otišli pri rezultatu 1:0.

U nastavku utakmice slična slika na terenu. Nakon devet minuta igre Seferović je opet u šansi, ali je golman Albanije opet izašao kao pobjednik ovog duela. U 66. minuti isti akteri, a Berisha opet izlazi kao pobjednik duela sa napadačem Frankfurta.

U 75. minuti Embolo je pokušao sa ruba šesnaesterca, ali je slabo šutirao. Četiri minute kasnije Sadiku je mogao donijeti izjednačenje svojoj ekipi, ali njegov udarac odlazi pored gola. U 81. minuti odličnu šansu nije iskoristio Shaqiri. Par minuta kasnije, najbolja šansa u drugom dijelu za Albaniju, Gashi se našao ispred golmana Sommera, koji odlično reagira i loptu šalje u korner.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, te je Švicarska tako upisala prvu pobjedu na ovom Europskom prvenstvu, a utakmica će zauvijek ostati upamćena i po tome, što su se na dvije suprotne strane našla dva brata. Granit Xhaka igrao je u dresu Švicarske, dok je njegov stariji brat Taulant Xhaka nastupao u dresu Albanije.

Švicarska – Albanija 1:0 (Schar 5′)

Stadion: Stade Bollaert-Delelis (Lens). Glavni sudac: Carlos Velasco (Španjolska). Žuti kartoni: Lorik Cana 23′, 36′; Kace 63′, Kukeli 89′ (Albanija); Schar 14′, Behrami 66′ (Švicarska). Crveni karton: Cana 36′ (drugi žuti)

Švicarska: Sommer, Schar, Djourou, Lichtsteiner, Rodriguez. Behrami, Xhaka, Dzemaili (Frei od 76. minute), Shaqiri (Fernandes od 88. minute), Mehmedi (Embolo od 62. minute), Seferović.

Albanija: Berisha, Mavraj, Cana, Hyjaj, Agolli, Kukeli, Xhaka (Kace od 62. minute), Abrashi, Lenjani, Roshi (Cikalleshi od 74. minute), Sadiku (Gashi od 82. minute)

Autor: ScSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});