googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Maria de Gracia Jimà nez/Just Pictures Madrid/Guliver Image

Tko će nego legendarni Luka! Ispisao je povijest Reala i oborio rekord koji je stajao 59 godina

Autor: Dnevno.ba

Real Madrid danas ima priliku osvojiti naslov španjolskog prvaka, njihov 36. po redu. Za to im je potrebna pobjeda protiv Cadiza u 34. kolu španjolskog prvenstva kao i da Barcelona kasnije večeras ne pobijedi na gostovanju kod Girone.

Real je svoj dio posla odradio jako dobro, na domaćem terenu savladan je Cadiz s 3:0, a Luka Modrić odigrao je važnu ulogu. Carlo Ancelotti dao je kapetanu Vatrenih priliku od prve minute, a ovaj ju je objeručke iskoristio.

 

Tako je Modrić u 51. minuti asistirao Brahimu Diazu za vodeći gol Reala. Lijepo je hrvatski veznjak pronašao Diaza, a ovaj je topovskim udarcem s vrha kaznenog prostora smjestio loptu u same rašlje. Bio je to neobranjivi udarac za vratara Cadiza koji se ispružio, ali nije mogao do lopte. Modrićevu asistenciju i gol Diaza možete pogledati OVDJE.

Foto: Maria de Gracia JimÃnez Just Pictures / Guliver Image

Peta asistencija u La Ligi

Bila je to inače Modriću peta ovosezonska asistencija u La Ligi. Upisao je i dva gola u 29 nastupa. Diazu je to pak bio šesti ovosezonski gol u 29. nastupu. Upisao je i četiri asistencije.

Ancelotti se u ovom susretu inače odlučio na travnjak poslati sljedeći sastav: Courtois, Carvajal, Militao, Nacho, Garcia; Modrić, Camavinga, Ceballos; Arda Güler, Brahim, Joselu.

U ovom susretu Realov trener odlučio se odmoriti neke od najvećih zvijezda poput Viniciusa Juniora, Judea Bellinghama i Rodryga zbog polufinalne uzvratne utakmice Lige prvaka protiv Bayerna. Tako je Bellingham ušao u 65. minuti umjesto Arde Gülera i već tri minute kasnije upisao se među strijelce zabivši za 2:0 nakon asistencije Diaza. Vinicius je pak u 73. minuti zamijenio upravo Diaza.

Luka ispisao povijest

A Modrić je odigrao jako važnu ulogu kod oba postignuta gola Reala. Kod drugog nije izravno asistirao, ali je sjajno uposlio Diaza koji je onda servirao engleskom veznjaku koji lako šalje loptu u mrežu. Taj trenutak možete pogledati  OVDJE.

Realovi kroničari inače su precizno izračunali kako je u utakmici protiv Cadiza Modrić ispisao novu stranicu povijesti ‘Kraljevskog kluba’. Naime s 39 godina i 238 dana postao je najstariji igrač Reala koji je ikad odigrao neku utakmicu La Lige čime je oborio rekord Ferenca Puskasa koji je stajao od 1965. godine. Puskas je držao rekord odigravši utakmicu s 38 godina i 233 dana.

Konačnih 3:0 u četvrtoj minuti sudačke nadoknade postavio je Joselu na asistenciju Nacha Fernandeza. Modrić je u utakmici odigrao svih 90 minuta i za nastup je nagrađen ovacijama s tribina.

Veliko priznanje za mladog Hrvata: Anti Budimiru iskazana je velika čast, evo o čemu se radi

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});