fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO: Kuglački klub Zrinski Ljubače – Vraćamo ti se Premijer ligo i Europo!?

Autor: Anto Šimić Čiko / Dnevno.ba

LJUBAČE - Kuglački klub Zrinski Ljubače kod Tuzle, višestruki je državni prvak i sudionik europskih kupova. Osnovan je 1956. godine kao KK Mlinar i pod tim imenom je djelovao do 1996. godine. Bili su momčadski prvaci BiH 1996. 1998. i 2002.g. do prvaci države bili su 1999. 2000. 2004. 2006. i 2007. g. sudionici svjetskog kupa 1996.godine u Mađarskoj i 1998.godine u Njemačkoj, sudionici europskih kupova 1999.g. u Austriji, 2000.g. u Makedoniji, 2003.g. u Hrvatskoj, 2004.g. u Mađarskoj , 2006.g. u Rumunjskoj i 2007.g. u Njemačkoj.

U pojedinačnoj konkurenciji i u parovima više puta bili su prvaci BiH (seniori i kadeti) te su dali članove kuglačke reprezentacije BiH. Klub je dobitnik više nagrada, od kojih se izdvajaju: 2. mjesto na izboru najuspješnijih športskih momčadi Županije Soli Tuzla za 1998. i 2000. godinu te prvo mjesto na izboru najuspješnijih športskih ekipa općine Tuzla za 1988. godinu. Klub se 2012. našao u teškoj financijskoj krizi zbog čega je molio javnost za pomoć,da bi mogli nastaviti natjecanje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, jer je bio pred gašenjem. Klub je preživio tu krizu i nastavio se natjecati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine sve do 2017 godine, kada nažalost zbog prije svega nerazumijevanja „gradskih“ vlasti Tuzle prema ovoj vrsti sporta sele u niži rang takmičenja, tj. Prvu ligu FBiH.

Ni tada ne bi mogli nastaviti takmičenje u Prvoj ligi FBiH da razumijevanje i ljubav prema kuglačkom sportu nisu iskazali ljudi općine Lukavac, tj, Sportski savez općine Lukavac, zatim, Centar za kulturu Lukavac ustupivši im besplatno dvoranu za trenažni proces i odigravanje utakmica, a za uzvrat KK Zrinski Ljubače mijenja naziv i registrira se u Lukavcu: KK Zrinski Ljubače-Bistarac.

Razumijevanje i dobrodošlicu spomenutih organa općine Lukavac Ljubačani su ozbiljno shvatili uz golemu obvezu, te im se odužili plasmanom, odnosno povratkom u Premijer ligu BiH u kuglanju kolo prije završetka prvenstva Prve lige FBiH u kuglanju povijesnom pobjedom nad izrazitim rivalom KK Mostar iz Mostara visokim rezultatom 6:2, (03.03.2019). zahvaljujući reprezentativnim igrama: Ivice Stijepića, Bože Stijepića, Dražena Kovačevića, Marka Kovačevića, Ivice Tokića, Ilijaza Mahmutovića, Željka Ninića, Mirze Kurtalića i Predraga Tomića na čelu s trenerom Nenadom Ivanović, koji će zasigurno ući u povijest kluba KK Zrinski Ljubače Bistarac i kuglačkog sporta Lukavac, odnosno BiH.

U odlučujućoj utakmici uvjerljivom pobjedom protiv KK Mostar iz Mostara 6:2 KK Zrinski Ljubače-Bistarac bilježi povijesni trenutak povratkom u Premijer ligu BiH u kuglanju, dok općina Lukavac dobiva jedinog bh Premijerligaša koji će zasigurno sloviti za vrsnog domaćina kako na domaćim, tako i Euro takmičenjima ukoliko KK Zrinski Ljubače-Bistarac izbori plasman na međunarodnom takmičenju, što nije isključeno.

Trener KK Zrinski Ljubače-Bistarac g-din Nenad Ivanović po završetku utakmice nije krio zadovoljstvo uspjehom svojih momaka u viteškom nadmetanju protiv glavnog konkurenta za osvajanje prvog mjesta Prve lige FBiH u kuglanju KK Mostar iz Mostara, kada ponosno izjavi:

„Naš klub ima dugogodišnju tradiciju, a jedno od najvećih uspjeha je šesto mjesto na Europskom prvenstvu u kuglanju. Ponosno ističem da su u sastavu naše ekipe zastupljene sve tri nacije bh prostora, što nas posebno čini sretnima povratkom u Premijer ligu BiH u kuglanju, koju poklanjamo Lukavcu, on to uistinu i zaslužuje. Na našu dobru volju i dobru volju sponzora, posebno općine Lukavac koja nam izašla u susret dajući nam besplatno trenažni proces, zatim redovno prati sve naše obveze, zbog čega smo im neizmjerno zahvalni, a mi obećavamo da ćemo u buduće biti još jači i nećemo ih iznevjeriti. Zato pozivam sve ljubitelje ovog sporta sa općine Lukavac koji se žele baviti kuglanjem, vrata dvorane su im otvorena za treniranje utorkom i četvrtkom. Želimo pomladiti ekipu i stvarati igrače u vlastitim redovima, jedino tako možemo postati veliki klub, što nam i jeste krajnji cilj. Mada je ova ekipa dosta, dosta iskusna i kvalitetna odigravanjem utakmica ne samo u domaćem prvenstvu, nego i na međunarodnoj sceni, što nam ulijeva samopouzdanje da s 2-3 mlada darovita igrača možemo izboriti plasman među prve četiri ekipe u Premijer ligi BiH u kuglanju naredne sezone.

Pripreme za naredno takmičenje počinjemo u šestom mjesecu iskreno se nadajući da ćemo imati pouzdane sponzore koji će nas moći adekvatno pratiti kroz premijer ligaško takmičenje. Iskrene čestitke igračima na izborenom plasmanu, zatim našim simpatizerima i sponzorima, posebno općini Lukavac bez kojih ovo ne bi uspjeli”.

Ni Predsjednik KK Zrinski Ljubače-Bistarac Božo Stijepić nije krio svoj optimizam i samopouzdanje kada nam između ostalog naglašava:

„Posljednje kolo KK Zrinski-Bistarac će biti slobodan, no, s obzirom da imamo 4 boda više od konkurenta KK Mostar iz Mostara koji igra zadnje kolo u Bihaću, tako da i u slučaju njihove pobjede mi ipak imamo jedan bod više što nam osigurava titulu prvaka Prve lige FBiH sa 28 bodova. Vraćamo ti se Premijer ligo i Europo“.

U Tuzli zadnjih godina mnogi sportski klubovi se gase ili se preregistriraju na drugoj općini kako bi nastavili takmičenje zbog nebrige nadležnih „gradskih“ institucija, što je slučaj i sa KK Zrinski Ljubače-Bistarac i, moramo priznati da nije dobro ni za „grad“ ni za mladež koja živi u njoj, dok Lukavac ima daleko bolje poglede i perspektivu razvoja sporta svih kategorija, bez obzira odakle i iz kojeg naroda dolazili znajući da su sportaši najjači promotori (ambasadori) grada i države iz koje potiču, zbog čega se nameće stereotipno pitanje: Kada će Tuzla početi razmišljati o sportu poput Lukavca?

Autor: Anto Šimić Čiko / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});