googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Željezničar bez petorice na tradicionalno neugodne Širokobriježane

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Trener Željezničara Admir Adžem na press konferenciji je kazao da je “ovaj tjedan iskorišten da se momčad nakon derbija oporavi i što bolje taktički pripremi za predstojeći susret”.

“Široki Brijeg nam je tradicionalno neugodan protivnik jer u posljednje vrijeme rijetko ostvarujemo pozitivan rezultat protiv njih. Prošle sezone u Kupu smo izgubili 3:0 na Grbavici. Dolazi protivnik koji igra u sistemu koji nije tipičan za našu ligu i to mu stvara prednost u odnosu na neke protivnike. Imaju puno rješenja u napadu, mladih i potentnih igrača koji mogu biti opasnost po protivnika. Taj njihov sistem daje njima neke prednosti, ali i nosi neke mane koje ćemo mi pokušati iskoristiti” – rekao je Adžem.

Naglasio je da je pobjeda njegove momčadi protiv Sarajeva donijela pozitivnu atmosferu u cijelom klubu, kao i među navijačima, ali da su se igrači u derbiju “energetski potrošili”.

“Derbi nas je koštao puno, jer smo izgubili nekoliko igrača. Mladi Osmanković je izgubljen, on se povrijedio nakon što je nezgodno doskočio. Stanić također neće moći konkurirati. Ostali smo i bez Ramovića, koji je isključen u derbiju. Od ranije nemamo Crnova i Markovića tako da je to pet igrača koji će nam nedostajati u ovoj utakmici” – kazao je Adžem.

Trener Plavih je najavio da će šansu pružiti nekolicini mladih igrača, “koji iz treninga u trening pokazuju da se sve ozbiljnije mora na njih računati”.

Nakon tri domaće pobjede na Pecari i poraza u Mostaru i Gabeli, „Plavo-bijeli“ s Pecare će u subotnjem derbiju protiv Željezničara tražiti bod(ove)u gostima. Široki je dobio zadnje tri prvenstvene i kup utakmice sa Željezničarom, na Grbavici s poštovanjem govore o Širokom kao tradicionalno neugodnom protivniku, no trener Goran Sablić upozorava kako će za pozitivan rezultat biti potrebno, prije svega, popraviti igru u obrani.

“Prioritet nam je nakon dva gostujuća poraza donijeti pozitivan rezultat s Grbavice. Za jedan ili tri boda trebamo odigrati perfektno u fazi obrane. Na temelju organiziranosti i maksimalnoj koncentriranosti u tom segmentu igre, a znajući da obranu zapravo igra svih 11 igrača, možemo se nadati pozitivnom rezultatu u derbiju. To je moguće, za to imamo kvalitetu“ – kazao je na konferenciji za novinare trener Sablić.

Svi nogometaši su na dispoziciji, Sablić ima „slatke brige“ koga uvrstiti u udarnih 11. Krstanović je otišao, no za njegovu poziciju ne konkurira Baša, on je ciljano doveden za krilnu poziciju. A u vrhu napada Krstanovića će, još „važe“ Sablić, zamijeniti Wagner, Čabraja ili mladi Jurić.

U svakom slučaju, u redovima „Plavo-bijelih“ znaju kako treba odigrati protiv Željezničara. Potvrdio je to i sam trener pred „sedmom silom“, uz optimističan dodatak da će Široki u derbiju „izgledati onako kako treba i pokazati svoje pravo lice“.

Susret Željezničar – Široki Brijeg igrat će se u subotu od 20 sati.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});