googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Apple u Singapuru otvorili prvu prodavaonicu na vodi

Autor: dnevno.ba

Marina Bay u Singapuru je poznata po inovativnoj arhitekturi, a sada zahvaljujući kompaniji Apple na ovoj lokaciji se nalazi i još jedna građevina kreativnog dizajna. Riječ je o Apple Marina Bay Sands - prvoj Apple prodavnici na svijetu koja je sa svih strana okružena vodom. TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

My Modern Met piše da je Appleovu prodavnicu na vodi dizajnirala arhitektonska kuća Foster + Partners, koja je zaslužna i za dizajn nedavno otvorene Apple prodavnice u Bangkoku.

Njihova građevina u Singapuru inspirisana je rimskom arhitekturom, a najviše Panteonom i njegovom sferičnom kupolom.

Apple prodavnica u Singapuru napravljena je gotovo u potpunosti od stakla, što pruža njenim posjetiocima savršen pogled na okruženje Marina Baya. Enterijer je uglavnom popunjen drvenim namještajem.

S obzirom na to da prodavnica nije povezana mostom s okolnim šetalištem, do nje je jedino moguće doći podvodnim tunelom, dugim 45 metara, iz tržnog centra u blizini.

Sam tunel je pun proizvoda kompanije Apple, pa tako predstavlja svojevrsni produžetak prodavnice. Vjerovali ili ne, u njemu se nalazi i Genius Bar, gdje vam ljudi iz tehničke podrške Applea stoje na usluzi.

Apple Marina Bay Sands je treća Apple prodavnica u Singapuru, ali je i mnogo više od toga.

Naime, unutar ovog prostora nalazi se i veliki videozid, ispred kojeg lokalni umjetnici i kreativci mogu održavati predavanja u kojima otkrivaju kako su im Apple proizvodi pomogli u njihovom radu.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});