fbpx

KAKO ĆE DRUGI NA OVO REAGIRATI? Po ovom, vrlo važnom pitanju, Britanija i Izrael najavili suradnju

Autor: Dnevno.ba

Britanija i Izrael “danonoćno” će raditi na sprečavanju Irana da postane nuklearna sila, poručili su ministri vanjskih poslova dviju zemalja u zajedničkom članku.

– Sat otkucava, što pojačava potrebu bliske saradnje s našim partnerima i prijateljima na osujećivanju iranskih ambicija – pišu britanska ministrica vanjskih poslova Liz Truss i njen izraelski kolega Yair Lapid u članku u britanskim novinama The Telegraph.

Izraelski premijer Naftali Bennett ranije je izjavio da je njegova zemlja “veoma zabrinuta” da će svjetske sile ukinuti sankcije Iranu u zamjenu za ukidanje nekih aspekata njegovog nuklearnog programa kada se u ponedjeljak okupe u Beču, u naporu u posljednji čas za spašavanje nuklearnog sporazuma.

Izrael i Britanija potpisat će, u međuvremenu, desetogodišnji sporazum o bliskoj saradnji u poljima kao što su kibernetska sigurnost, tehnologija, trgovina i vojska, piše The Telegraph.

Ministri vanjskih poslova dodaju u članku da će Izrael zvanično postati britanski “najprioritetniji” kibernetski partner u naporu poboljšanja kibernetske odbrane, dok se zemlje širom svijeta suočavaju s pojačanim prijetnjama, prenosi Reuters.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI