googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Skype konačno omogućuje besplatne grupne videopozive za iOS i Android

Autor: R.I.

Skype je objavio dolazak besplatnih grupnih videopoziva na mobilne uređaje s iOS-om i Androidom. Novost će prvo postati dostupnom u zapadnoj Europi i na sjevernoameričkom tlu, a u ožujku će na red doći i ostatak svijeta.

Korisnici Skypea na mobilnim uređajima s iOS-om i Androidom ubuduće će se moći osloniti na novu opciju koja prvo stiže u zemlje zapadne Europe i u Sjevernu Ameriku, a tijekom ožujka postat će dostupnom i u ostatku svijeta. Nedugo nakon najave što se sprema, aplikacija za razgovore u Microsoftovu vlasništvu predstavlja besplatne grupne pozive za iOS i Android, koji dolaze s većim brojem potencijalnih sudionika razgovora, piše Netokracija.com.

Kako je bilo najavljeno, u grupnom videopozivu moći će sudjelovati do 25 ljudi, a kako bi sve funkcioniralo bez zastoja, Skype je obećao HD kvalitetu slike i mogućnost da prilagodimo izgled ekrana našim potrebama. Stiže i prilika da s našeg mobilnog uređaja porukom iz neke druge aplikacije ili ‘mailom’ pozovemo bilo koga u grupni videopoziv, bilo da već ima vlastiti profil na Skypeu ili se mora osloniti na Skype na ‘webu’.

S obzirom na to da je grupni razgovor u kojemu može sudjelovati 25 ljudi prilično velik izazov za audio podršku, Intel i Microsoft će se za to osloniti na SILK Super Wide Band zvučni ‘codec’, koji će, uz podršku Intelovih procesora, biti u pogonu na Azure serverima u oblaku. Time bi i zvučni dio razgovora trebao ići bez zastoja, dok će se grupni videopoziv vizualno moći prilagoditi potrebama razgovora s isticanjem govornika u prvi plan ili sa zadržavanjem nekog drugog sudionika videopoziva na zaslonu, u slučaju da je to potrebno.

Autor: R.I.
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});