Foto: Apple

Svi iPhonei će imati OLED zaslone

Autor: Ictbusiness.info

Apple u ovoj godini predstavlja još minimalno tri nova modela iPhonea, ali samo će nasljednik iPhonea X imati prestižni OLED zaslon, što korisnicima nije drago i srećom po njih, promijenit će se dogodine kad svaki od Appleovih pametnih telefona dobiva OLED zaslon

“Ne postoji pametni telefon s boljim OLED zaslonom od iPhone X”, ponosno ističu u Appleu pa zato korisnici i navijaju da se OLED uvede na sve modele iPhonea i tako donese dašak luksuza svima koji su zainteresirani za to.

Svakako, očekivana je to promjena, a posebno znači ne samo korisnicima i samom Appleu već će profitirati i Samsung. Naime, već se zna da ostaje ekskluzivni dobavljaš OLED panela iz razloga što LG ima problema sa stvaranjem proizvodnog lanca kojim bi se mogli ispuniti kriteriji Applea.

Velika je to stvar jer Apple svakom prodajom iPhonea X donosi Samsungu oko 110 američkih dolara, što je iznimna situacija i neizbježna zbog činjenice da na tržištu nedostaje OLED panela, a Samsung ih proizvodi najviše. Isprva se mislilo da ih neće biti dovoljno, ali prodaja iPhone X nije dosegla razine kakvima su se Appleu nadali i ono što je Samsung proizveo, bilo je dostatno, ne samo za iPhone pametne telefone već i sve ostale koji imaju OLED zaslon.

Ipak, ono što bi moglo spasiti LG jest činjenica da dogodine sva tri modela dobivaju OLED zaslon pa iako masovnu proizvodnju ne može zadovoljiti u ovom trenutku, ili bilo kojem kroz sljedećih 12 mjeseci, LG bi mogao načiniti petinu potrebnih zaslona, ukoliko bude potrebe za time. A bit će ako narudžbe Applea stignu do treće runde, u kojoj Samsung više ne bi mogao sam isporučiti traženo. Da bi se to dogodilo, morale bi se ispuniti prognoze o više od 60 milijuna OLED iPhonea godišnje.

Samsung se obavezao ugovorom vrijednim 4,3 milijarde dolara osigurati 60 milijuna OLED panela, a ako zatreba, uskočio bi LG s 15 milijuna panela…

Autor: Ictbusiness.info

ZADNJE VIJESTI