fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Ilustracija: Unsplash

WhatsApp uvodi novi stupanj zaštite: Ovu uobičajenu stvar više nećete moći napraviti

Autor: Dnevno.ba

Poznata društvena mreža WhatsApp radi na novitetu koji će pružati još jedan stupanj zaštite sigurnosti.

Naime na ovoj popularnoj aplikaciji više se neće moći snimit zaslon, točnije neće se moći napraviti screenshot profilne fotografije. WhatsApp je još u veljači počeo testirati tu opciju, ali nije objavio njezinu službenu dostupnost korisnicima službenih verzija iOS-a i Androida. Ipak, kako prenose na stranici Android Authority, ta je opcija već dostupna nekim korisnicima.

Nije poznato ovisi li ta dostupnost o određenim tržištima. Treba naglasiti kako se zabrana primjenjuje samo za osobne profile, ali ne i za profilne fotografije grupa. Korisnicima kojima je opcija već aktivirana prilikom pokušaja snimanja zaslona pojavit će se crni ekran iz poruku kako je to onemogućeno zbog restrikcija aplikacije.

Korisnici kojima je WhatsApp aktivirao opciju (dakle, bez njihova znanja), čini se, ne mogu je deaktivirati, odnosno ako i želite da netko napravi screenshot vaše profilne fotografije na toj platformi, to nećete moći dopustiti. Naravno, i to se može promijeniti s vremenom i s novim nadogradnjama WhatsAppa.

Unsplash

Dijelu korisnika ovo je već onemogućeno

Dijelu korisnika kojima je navedena opcija već aktivirana prilikom pokušaja snimanja zaslona pojavit će se crni ekran uz poruku kako je to onemogućeno zbog restrikcija aplikacije. Korisnici kojima je WhatsApp aktivirao opciju, bez njihova znanja, čini se, ne mogu je deaktivirati, odnosno ako i želite da netko napravi screenshot vaše profilne fotografije na toj platformi, to nećete moći dopustiti, piše  Zimo.

No to nije konačna odluka jer se sve ipak može mijenjati, s vremenom i s novim nadogradnjama WhatsAppa. S obzirom na to da trenutačno nema nikakvih službenih informacija iz WhatsAppa o ovoj opciji, nije poznato kada će ona postati dostupna svim korisnicima, odnosno na svim tržištima.

Europska unija želi kontrolirati umjetnu inteligenciju, evo i kako

Osim te promjene WhatsApp priprema i još jednu, puno veću promjenu, a rezultat je stupanja na snagu Akta o digitalnim tržištima Europske unije. Pod pritiskom regulatora WhatsApp se mora otvoriti i komunikacijskim platformama trećih strana, pa će tako korisnici na teritoriju EU-a moći direktno iz WhatsAppa komunicirati s korisnicima drugih platformi.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});