googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Zašto odabrati Android umjesto iOS smartfona

Autor: Dnevni avaz

NEW YORK - Već sam naslov izazvat će reakcije i jedne i druge strane koje će nabrojati desetine razloga zašto je Android/iOS bolji. Ovo su naši razlozi zašto su Android smartfoni bolji. Naravno, ne morate biti suglasni s nama.

Svaka od ove dvije “zaraćene” strane ima svoje razloge za pobjedu. Ako tome pridodamo “hejtere” koji imaju negativan stav u svemu i svačemu, tada pred sobom imamo pravi rat operativnih sistema. Neki kažu kako je iOS sigurniji, a Android fleksibilniji. Appleov iOS ima iPhone i iPade, a Android sve ostalo.

O tome možemo unedogled. Ipak, u nastavku donosimo nešto malo konkretnije – naših TOP 5 razloga zašto mislimo kako bi ipak trebali odabrati Android ispred iOS uređaja.

Bolja ponuda

Za razliku od iOS uređaja, gdje možete odabrati samo Appleove mobilne uređaje, iPhone i iPad, na Android platformi imate prebogat izbor proizvođača i modela. Nećemo ih poimence nabrajati kako ne bi neke favorizirali, ali dovoljno je reći kako postoji oko 1.800 proizvođača Android smartfona, a koliko je modela, to se računa u desetinama tisuža. I tu ćemo se zaustaviti.

Šarolika ponuda cijena

Različitih cijena, dimenzija, boja, procesora, memorije i drugih sitnica, to su obilježja bezbrojnih Android smartfona. Izbor je zaista prebogat, tako da možete nabaviti smartfon za nekoliko desetina do nekoliko stotina (pa i tisuća!) dolara. Izbor je na vama.

Mogućnost prilagođavanja korisnicima

S ovim će se složiti i vlasnici iOS-a. Dok je Appleov operativni sustav prilično krut kod personalizacije, Android je toliko fleksibilan da svaki uređaj može biti poseban, drugačiji. Nivo prilagođavanja korisničkim potrebama i navikama je doslovno neograničen.

Multi tasking (višezadaćnost)

OK, i Apple iPhone podržava multi-tasking. No, ako to usporedite s onim što može Android, priča je ponovo puno elegantnija. Neki proizvođači su čak za svoje uređaje napravili vlastita sučelja u kojima možete na ekranu pokrenuti više prozora i koristiti iz istovremeno, kao na Windowsima.

Google podrška

Google je kralj interneta, i to je tako. Podržavati tolike tisuće i tisuće različitih uređaja istim OS-om, to je pravo čudo. Istina, nešto slično je i kod računara s Windowsima.

Google uz nove nadogradnje korisnicima daje i pregršt svojih aplikacija kao što su Google Docs, Gmail, Google Drive, Google Maps… ima toga. Istina, i Apple daje pregršt aplikacija svojim korisnicima, ali Google je tu ipak jači, a ako tome dodamo i Google Play shop, podrška aplikacijama je veća.

Autor: Dnevni avaz
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});