fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

AKTUALNA TEMA: Čović treba žurno smijeniti ministra svodnika!?

Autor: Dnevno.ba

LJUBUŠKI - Gotovo nevjerojatne informacije ovih dana dolaze s državnih medija o stanju kriminaliteta u Zapadnohercegovačkoj županiji. Iako se godinama šuškalo o pokojnoj Oleni Popik i drugim lijepim ženama iz Ukrajine i Moldavije, koje su bile bijelo roblje, po prvi puta se javno govori da su policijske strukture bile organizatori svega!

FTV je dokumentirano objavila da je sadašnji ministar MUP-a Zdravko Boras bio prijevoznik i tako svodnik Moldavki. Ministar je udarao policajca i sprečavao ga u obavljanju dužnosti. Onda ne čudi da Boras udara i građane. Zbog blagdana nismo uspjeli saznati ime udarenog policajca, čak s obadvije ruke.

U Vitini pored Ljubuškog, odakle je Z. Boras, nevoljko govore o njemu, sugovornici samo vrte glavom i potvrđuju da su svi bili iznenađeni njegovim postavljanjem za ministra, objavila je Federalna televizija.

Čuđenju da je obrazovan za inženjera poljoprivrede nema kraja. Svi tu diplomicu smatraju lažnom, napominjući da Boras nikada nije volio knjigu, pa nema plastificiranih papira u obliku diploma.

Zdravko Boras je potreba Nevenka Barbarića

Pitanje je kome je takav potreban za ministra? Odmah rekoše “Barbi”, a Barba je Nevenko Barbarić, načelnik općine, kojem je policijska i institucionalna zaštita sve bitnija zbog mogućih istraga i drugih postupaka. Naime, Ljubuški je općina pred propašću, a Barbarić 12 godina njome upravlja. Propadaju javna poduzeća, kao na traci, pa sugovornici kažu da se boje da ne završi kao Lijanovići.

Znači mnogi su bili protiv, ali snažnija je bila riječ načelnika Barbarića. Njegovom izboru nije bilo proturječi iz drugih općina. Protiv nije bio ni Zdenko Ćosić. Nije mogao ni sanjati da će mu Boras biti “Mačak u vreći”.

Zdenko Ćosić se “izgubio»”

Predsjednik Vlade bi najviše volio da su zbivanja iz prošlosti i sadašnjosti oko ministra Zdravka Borasa samo najružniji san. U svom nesnalaženju u izjavi za FTV pokazuje loše ljudske i političke osobine. Umjesto da osudi kriminal i pošteno obznani probleme u županiji on pribjegava najgorem, riječima opravdava Borasa. To je bilo prije objavljenog priloga, ali on bi, nakon što je javnost saznala puno toga, trebao žurno smijeniti ministra ublažavajući štetu za Vladu ZHŽ i stranku kojoj pripada.

Preveliki rizici

Ako Ćosić ne bude htio smijeniti Zdravka Borasa, a svako odlaganje ovog čina je kontraproduktivno za njegovu Vladu, dovodi u pitanje kredibilitet da upravlja županijom, bez obzira što kriminalizirani dio ljubuškog HDZ-a o smjeni za sada šuti.

Ćosić pod veliki rizik stavlja vlastitu osobnost, savjest i kršćanski odgoj, premijersku odgovornost, ali i hrvatski politički i domoljubni program kojeg zastupa HDZ. Upravo je HDZ unatrag toliko godina vlast gradio na nacionalnom interesu.

Nacionalni interes nije stvaranje kriminalizirane vlasti u kojoj pojedinci organiziraju prostitucijski biznis, stvaraju nedodirljivu strukturu ljudi, stavljajući ih izvan zakonskih okvira.

Za HDZ i Hrvate u Hercegovini jako je opasno ustrajavati na građenju režima, koji steže remen oko društva u kojem se kriminal legalizira, a javna uprava ga sustavno štiti.

Smjena ministra Borasa bi za HDZ mogla biti boca s kisikom i početak formiranja radionice za dekontaminaciju kriminala i spašavanja županije, domoljubnog i nacionalnog interesa.

Što god se više odugovlačilo sa smjenom HDZ će brže ući u fazu političkog propadanja.

Možda je Dragan Čović okupiran državničkim poslovima, ali netko bi mu morao kazati da je stanje u ZHŽ-u alarmantno i da mora reagirati.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});