googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Anatomija stožerne izvrsnosti!

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba

MOSTAR - Jedna od najznačajnijih odluka proteklog sabora HNS-a je da će od sada jedini kriterij za kadrovska rješenja-pozicije i djelatno političko uhljebljenje biti IZVRSNOST! Što nam to govori... Priznanje, da su se do sada: nacionalnim-pravnim-državnim-federalnim-županijskim-općinskim interesima i na svim javnim poslovima u interesu Hrvatskog naroda-birani i njima se bavili poluidioti! Naime: komunistički kadar, samoupravni pravnici, inžinjeri prava, birokrate klirinške i dogovorne ekonomije, likovi koji su već prije osuđivani i zatvarani po raznim osnovama zloupotreba položaja, vozači viljuškara, udarači lopte... Kadrovi koji su zaslužni za politiku bez nacionalne strategije-taktike u vođenju operativne politike... Vodili su politiku s impozantnim greškama... Proizveli su nenadoknadive demografske i akademske-znanstvene-stručne gubitke! Još kad bi se Hrvati mogli sjetiti, kad su ti isti „experti“ bili nekorumpirani...

Jedina IZVRSNOST koju pokazuju stožerni kadrovi jesu-potpuno nerazumjevanje širine i otvorenosti: naroda-društva-zajednice kojoj pripadaju! Problem njihovog uma ili bar onog dijela-koji je zadužen za obrazovanje je: STROGO PROTIV NOVOG, a kad je u pitanju lova, duša im umočiti i u građansko i u nadnacionalno i u multinacionalno! Čvrsto držim, kako i dalje, bezglavo, nastavljaju voditi politiku, nesvjesni koliku su štetu već nanjeli?! Nisu vođe naroda, nisu predsjednici države, samo su izabrani dužnosnici… Što znači, ništa više od toga da su Vaše/naše sluge… Tako dođosmo do bitnog… Slijedi li najveća bitka udruge stožernih (HNS)građana protiv samih sebe? Nismo li svjedoci kako ponovo: poluidioti-neznalice-kvazi stručnjaci-samoproglašeni akademici… Sama kamarila neodgovornih stožernika, koji su takvi po samom priznanju udruge, čiji su, uzgred budi rečeno, visokohvaljeni članovi, ponovo ustoličuje po raznim kadrovskim foteljama! No, ja se posebno radujem, kako će njihove pozicije u budućnosti, zauzeti stožernici s visoko certificiranim diplomama-magisterijima-doktoratima fakulteta s pravom palanačke javnosti! Neće biti kraja mukama Hrvatskog naroda dok ih vode liderovi sljedbenici!

Obrazovni trust adeze mozgova, priprema stožerne kadrove za globalno društvo i svemirske grane tehnologije i ekonomije u kojima neće biti radnih ograničenja… Sama IZVRSNOST… Što podrazumjeva obustavu članstva…u ZNA SE… Znam i razlog, jer kad oni između sebe razgovaraju, to normalni uljudbeni svijet smatra laganjem. Toliki fakulteti, magisteriji, doktorati. U samim odlukama HNS-a mnogo je zakopano tajnih kadroviranja, pogotovo, kada se govori o preuzimanju dužnosničkih pozicija?! Neće se pružiti prilika proceduri izbora, da izađe na svjetlo dana, niti će doći na raspravu unutar-najdemokratskijeg organa Hrvatskog naroda… Šućur Alahu!

Nitko od IZVRSNIH se ne može oteti-izvjesnom magičnom liderskom utjecaju, sugestivnog odabira i namještanja na pozicije! Jedina IZVRSNOST koju pokazuju stožerni kadrovi, jest skupa odanost lideru, koju on plaća! Za očekivati bi bilo, da se onim manje IZVRSNIM, pruži odgovor-na dogovore oko zauzimanja dužnosničkih pozicija, jer za predpostaviti je kako se svaki od njih, može slobodno izjasniti, ne stideći se svoje nacije i diplome, ja sam Hrvat, visoko sam obrazovan… Imam znanja i vještine… Kreativan i inovativan sam… Ništa iz moje biografije nije iskopano iz tajnih dubina!

Vala, baš mi je neugodno, što Vas nutkam da sumnjate u HNS-ovu IZVRSNOST… Dozvolite samo jedan detalj… Kod tih tipova, često je velika razlika između onog što piše na papiru (diplomama) i onoga što zna i uhljebistana s kojeg će djelovati. Možete li zamisliti, kad se sudare IZVRSNOSTI, prosto iz razloga međusobnog upoznavanja… Pa se onako iznebuha počnu propitivati: gdje je tko radio, koji su mu bili radni zadaci, u kojem gradu i na kojoj adresi je ta njegova, sad već bivša, fabrika, tvrta, institucija, koji su poslovni rezultati iste, kako se zove… Nitko njih, s razlogom IZVRSNOSTI, to nije ni pitao, niti su oni o tome išta rekli ili pružili informaciju. Čvrsto držim da su njihove biografije: akademske-djelatne-poslovne, prepune IZVRSNE površnosti, nadahnute samohvaljenjem, pune lažne IZVRSNOSTI, proturječnog o svemu i svačemu… Što, na razini nacionalnog, jest neodgovorno-nepotrebno-besmisleno! Deklaracija je usvojena…IZVRSNOST je na djelu!!!

Jako bi me radovalo, vjerujem i Hrvatski narod, kada bi se netko usudio argumentirati priču o IZVRSNOSTI, pružajući javnosti neke od ponuđenih informacija… Inače, stožerno kadroviranje više liči na štetno zgodan i nimalo smješan vic! Nekako mi se čini, kako liderov trust mozgova zanemaruje posljedice s kojima se svakodnevno bore oni izvan IZVRSNOSTI! Kako se radi o duši Hrvatskog naroda, na radost druga dva konstitutivna naroda, od takvog načina kadroviranja nema oporavka!

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});