googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Avdo Avdić – od neostvarenog podobnog novinara do „žrtve“ prijetnji i silovanja!

Autor: Josip Šimić

SARAJEVO - Poštovana javnosti!

Dana 06. 10. 2018. godine, na blogu Slobodana Vaskovića, čovjeka, koji je do sada bar jedno 100-inu puta pravomoćno za brojne klevete presuđen, a ljudima vrtoglave sume još uvijek isplatio nije, i Avdo Avdić donedavni „intimni prijatelj“ Dalide Burzić, glavne kantonalne tužiteljice Tužiteljstva Kantona Sarajevo, napisali su članak u kojem govore o navodnoj zločinačkoj pravosudnoj mafiji, na čelu s predsjednikom VSTV-a BiH Milanom Tegeltijom, Jadrankom Lokmič-Misiračom i Ružicom Jukić, kao dvjema potpredsjednicama VSTV-a BiH, a u kojem članku se i ja spominjem.

U tom članku, Avdo Avdić je začudno opleo i po svojoj nekadašnjoj „intimnoj prijateljici“ Dalidi Burzić s kojom je do jučer po sarajevskim kafanama pive i rakiju ispijao i eventualno kokain šmrkao, i naručene članke za Dalidu Burzić pisao. Inače, radi informiranja javnosti, Avdo Avdić je onaj novinar, koji se uvijek voli „hvaliti“ i „žrtvom“ predstavljati, da mu se prijeti, zbog njegovih članaka, koje objavljuje o određenim ljudima. Prijetnje Avdi Avdiću uglavnom se ogledaju u tome, da ga žele navodno „silovati“, iako na izgred, ne bih ga nitko živ, ni mašicama dotakao.

Zadnja afera koju je Avdić Avdo izmislio, bila je ona, da mu je navodno pratitelj glavne državne tužiteljice BiH Gordane Tadić, gosp. Nermin Džafić, u Sudu BiH rekao, da će ga silovati i simbolično rukama pokazao, kako se inače, manifestira, kada nekoga hoćete „nategnuti“! To da Avdo Avdić pati, da ga neko sa „leđa opali“, to je odveć javna tajna. Ovaj američki MULAT, koji je donedavno djelovao u šemi i dogovoru s neostvarenim i nekada sklepanim američkim ljubavnim projektom MEKTIĆ – BURZIĆ, ne prestaje iznenađivati bh javnost. Izašla je tada Dalida Burzić u susret svome „suradniku i sklepanom projektu“, pa ekspresno podigla optužnicu protiv Nermina Džafića, pratitelja Gordane Tadić, glavne tužiteljice Državnog tužiteljstva Bosne i Hercegovine, zbog navodnih prijetnji, odnosno „ugrožavanja sigurnosti“ Avdi Avdiću. I ako je na izgled svima jasno, pa i Avdi Avdiću, koji je otjeran s Federalne televizije, izmjenuo bezbroj radnih mjesta, prethodno primivši bezbroj otkaza, da je u prvi plan u odnosu na optuženje Nermina Džafića, bila jedina i samo jedina diskreditacija Gordane Tadić, ali bezuspješno!

Nakon brojnih noga u dupe, koje je Avdić sa određenim ljudima primio, a ne trebamo zaboraviti, da je noga u dupe i korak naprijed, pa i „ona stvar“, ali kako za koga, konačno je svoje „utočište“ našao pod smirajem američke zločinačke USAID-ove organizacije, i u svakom vidu neostvarene američke ambasadorice Maureen Cormack u javnosti poznate kao Mauren KRMAK, koja je preko ovog nitkova, među profesionalnom zajednicom poznatog ološa i ljigavca Avde Avdića, plasirala najbrutalnije i klevetničke tekstove. Ne što je Avdo Avdić tako htio pisati želio, već zato što USAID tako kazao i naredio.

Kako i na koji način radi Avdo Avdić i njegov medijski, odnosno američki čučavac Žurnal magazin i njhov financijer USAID?!

Veleposlanica SAD-a u BiH Maureen Cormack je dana 07. 12. 2015. godine (ponedjeljak), u prostorijama Veleposlanstva SAD-a u BiH, svečano uručila četiri nagrade pojedincima i organizacijama za njihov doprinos u borbi protiv kriminala i korupcije u Bosni i Hercegovini. Među tim pojedincima i organizacijama, kojoj je svečano uručena nagrada, bila je i gospođa Dalida Burzić, glavna tužiteljica Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo.

Dalida Burzić je dobila nagradu kao tužiteljica Tužiteljstva Kantona Sarajevo. Nagradu joj je Cormackova dodijelila za upornost, profesionalnost i predanost u poslu javnog službenika, a s ciljem poboljšanja učinkovitosti, transparentnosti i kvaliteta rada u ovom Tužiteljstvu, ne znajući Cormackova, da nagradu tada dodjeljuje najkorumpiranijoj osobi u pravosuđu – Dalidi Burzić. Kako je Dalida Burzić tada bila američka kandidatkinja za poziciju Glavnog tužitelja BiH, koja je obećala Amerikancima i svome jednome u nizu intimnome prijatelju Draganu Mektiću, da će „povaliti Milorada Dodika za manje od 24 sata, ako ju uspiju ustoličiti na poziciju Glavnog tužitelja BiH“, ipak to im nije uspjelo. Kriminal i korupcija Dalide Burzić, koju i danas tolerira Američka ambasada u BiH i gospođa Dicke schwein (o. p. Maureen Cormack), učinili su svoje. Fijasko Dalide Burzić bio je brži, nego metak ispaljen iz cijevi.

Nije se američko glasilo Žurnal magazin, a čiji je novinar i Avdo Avdić samo na tome zaustavio! Dana 31. 12. 2015. godine, Redakcija Žurnal magazina, kojeg financira američka organizacija USAID – Od Američkog naroda – izabrala je sedam osoba koje su obilježile 2015. godinu, a to su: Alma Šehović, Štefica Galić, Josip Šimić, Ervin Turbić, Rajko Kecman, Duško Vagurić i Dalida Burzić, a što se isto može naći na web portalu Žurnal magazina, članak pod nazivom: „BUDI PONOSAN: Sedam ličnosti, koje su obilježile 2015. godinu“ od 31. 12. 2015. godine.

Prema pisanju Žurnal magazina, Dalida Burzić i Josip Šimić proglašeni su za ličnost u 2015. godini, nakon što je Josip Šimić uputio šest Otvorenih pisama gospodinu Draganu Čoviću, hrvatskom članu Predsjedništva BiH i lideru HDZ-a BiH u kojima ukazuje na njegove kriminalne i koruptivne radnje, dok se gospođa Dalida Burzić „proslavila“ potvrđenom optužnicom za predmet Bosnalijek, čime je tada okončana radna godina Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo. Tu su i optužnice protiv bivših čelnika Grasa, koja je rezultirala oslobađajućom presudom na Kantonalnom sudu u Sarajevu, zbog nesposobnosti Tužiteljstva KS, kojim rukovodi Dalida Burzić, potom odvjetnika Faruka Balijagića, čiju je presudu ukinuo Vrhovni sud F BiH, a dokaze Tužiteljstva KS, koje je protiv njega sakupljalo kao nezakonitim sve oglasio, pokretanje istrage i hapšenja za utaju poreza i druge vidove kriminala u predmetima Hotel Holidej ili Mrkva, te još nekoliko optužnica za zloupotrebu službenog položaja.

Bijah ponos i dika Žurnal magazina dok pisah o Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku, pa sve do onoga momenta, dok se u svojim člancima nisam dotakao teme Burzić Dalide i pravosudne mafije, nekadašnje prijateljice Avde Avdića, koja je bila i ostala, najtipičniji primjer kriminalca, koja djeluje zajedno sa vještacima, sucima i inspektorima MUP-a KS, u montiranju optužnica svim licima, koja se usude i riječ progovoriti o kriminalu Burzić Dalide.

Prema pisanju Žurnala, navodno godinama se javnost pitala za brojne predmete iz oblasti kriminala i korupcije, no tek dolaskom Dalide Burzić na mjesto glavne tužiteljice, neke su istrage aktivirane ili pokrenute s mrtve točke. „Nove istrage i krivično gonjenje u slučajevima ozbiljnih krivičnih djela i korupcije ostat će prioritet rada Kantonalnog Tužiteljstva Sarajevo“- kako je tada za Žurnal magazin izjavila Dalida Burzić, glavna tužiteljica Tužiteljstva Kantona Sarajevo i propala nada Sjedinjenih Američkih Država u BiH za borbu protiv korupcije i kriminala. Čak štoviše, dapače, Dalida Burzić je jedna od nositelja organiziranog pravosudnog kriminala u Bosni i Hercegovini, koja je uvijek za svoje kriminalne postupke imala podršku Maureen Cormack.

To, da će procesuiranje ozbiljnih krivičnih djela i korupcije ostati prioritet Tužiteljstva KS – kako je tada izjavila Dalida Burzić, očito nije vrijedilo za sve i svakoga, a osobito ne za predmet „Dženan Memić“, i stvarne ubojice Dženana Memića.

U tome se jasno ogleda „strpljiva i mudra“ šutanja Američke ambasade u BiH svo ovo vrijeme na kriminal Burzić Dalide učinjenog na predmetu „Dženan Memić“, i „strpljivo ćutanje“, Žurnal magazina, koji se voli „hvaliti“, da piše poznate afere, pa kako je onda moguće, da na tome portalčiću Žurnal magazinčiću, nema još uvijek niti jednog članka o kriminalu i korupciji Dalide Burzić?! Bit će, da gđa. Dicke schwein (Maureen Cormack) nije još uvijek „zeleno svjetlo“ Žurnal magazinu dala.

Uloga Avde Avdića i drugih u pokušaju svrgavanja Gordane Tadić!

U pokušaju medijskog uspona, uspostavljanja i ustoličenja Dalide Burzić, a brutalne klevetničke diskreditacije glavne državne tužiteljice Gordane Tadić, novinari Avdo Avdić, Vildana Selimbegović i dr., nisu se samo zaustavili na medijskim natpisima i veličanjima iste Burzić Dalide u Žurnal magazinu, Neoslobođenom „Oslobođenju“, nego su čak otišli toliko daleko, sa primjesama „malignus actus humanus“, koji de facto je graničio da pravosudnim udarom u noći 05./06. 09. 2017. godine, a na što će istraga Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, vrlo brzo rezultate i dogovore dati i otkriti prave namjere i umješanost Avde Avdića, njegova prijatelja Vahidina Šahinpašića, Dalide Burzić, Dragana Mektića, Maureen Cormack i drugih, s tim u vezi!

Iako Državno tužiteljstvo BiH okončava istragu po Naredbi o provođenju istrage zbog više koruptivnih djela prethodno imenovanih lica, jasno je i „Bogu i narodu“, da je tu večer 05./06. 09. 2017. godine, Gordana Tadić zajedno s Mijom Krešićem, potpredsjednicom VSTV-a BiH Ružicom Jukić, državnim tužiteljem Ćazimom Hasanspahićem, trebala da bude uhićena, a potom sa najmoćnije pozicije u državi svrgnuta, a sa njom zajedno i prethodno državni pravosudni dužnosnici imennom i prezimenom pobrojani, a što je i istraga Tužiteljstva BiH takve rezultate dala, i to na način da su:

Nakon prethodnih potajnih dogovora u toku prijavljenog perioda, uz pomoć ostalih članova prijavljene kriminalne grupe koju čine najmanje prijavljena lica, preko prijavljenog radi sticanja drugih protupravnih koristi i ostvarivanja drugih protupravnih interesa za ova prijavljena i njima interesno povezana lica, na način da su: pa su postupajući kontinuirano s namjerom i u namjeri i nikad bez namjere, u toku prijavljenog perioda, a nakon dogovorenih i usuglašenih stavova, protivno pozitivnim zakonskim propisima i protivno ranije načelno postignutim dogovorima, a radi sticanja i ostvarivanja protivpravnih interesa i motiva sebi i drugima, na području općine Kreševo, lišili slobode oštećenog Josipa Šimića-Đinđića, po lišenju slobode, u 22 sata istog sproveli u prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu u Istočnom Sarajevu, a potom Slađenko Čerkez priopćivši službeno oštećenom Josipu Šimiću – Đinđiću da je lišen slobode, postupajući protivno Zakonu o osobama lišenim slobodi, te u kasnim večernjim satima, zajedno s Vahidinom Šahinpašićem i njemu interesantno povezanim licima Draganom Mektićem, Dalidom Burzić i dr.,, od oštećenog Josipa Šimića-Đinđića iznuđivali lažan iskaz protiv v. d. Glavnog tužitelja BiH Gordane Tadić i potpredsjednika VSTV-a BiH Ružice Jukić, na način, da izjavi „kako Gordana Tadić, Ružica Jukić i Ćazim Hasanspahić stoje iza svega“ u namjeri, da diskreditiraju ili naštete ugledu najviših pravosudnih dužnosnica i dužnosnika, ili eventualno svrgnu predstavnike najviše pravosudne i tužiteljske vlasti u državi, pritom obećavajući oštećenom Josipu Šimiću-Đinđiću kontrauslugu u vidu mita, da „neće ići u zatvor, da će ga Vahidin Šahinpašić osobno kući odvesti, samo da izjavi tako i gotovo“, a nakon što oštećeni Josip Šimić-Đinđić nije pristao na ponuđeni protivpravni i protivzakoniti prijedlog, u tijeku noći, Vahidin Šahinpašić i Slađenko Čerkez zajedno sa oštećenim Josipom Šimićem – Đinđićem konzumirali alkohol, a sam Josip Šimić-Đinđić i alkohol i tablete, znajući ovlaštena službena lica, da od navedene konzumacije alkohola s tabletama, koje je Josip Šimić-Đinđić tada sa sobom imao može doći do smrtnih posljedica, te u navedenom periodu oko 02:00 sata ujutro na dan 06. 09. 2017. godine, a nakon što je Josip Šimić-Đinđić od konzumiranja alkohola već bio pijan, osumnjičeni Vahidin Šahinpašić, načelnik KIO SIPA-e, priopćio oštećenom Josipu Šimiću-Đinđiću, da „prima poruke na mobitel i da se u pritvorskoj sobi već otimaju za njegovu guzu“ i navedene poruke pokazao Slađenku Čerkezu, a na što je Slađenko Čerkez kazao „Uuuu Boga mi Šimiću nije dobro“, a potom oštećeni Josip Šimić-Đinđić počeo plakati, moleći iste, da ga ne šalju u pritvor, dok je Slađenko Čerkez oštećenom Josipu Šimiću-Đinđiću kazao: „Reci bolan Šimke, spasi sebe, vidiš da i njih boli kurac za tebe“, aludirajući na glavnu državnu tužiteljicu Gordanu Tadić i potpredsjednika VSTV-a BiH Ružicu Jukić, te shodno navedenom od konzumiranja alkohola, oštećeni Josip Šimić-Đinđić nije mogao nastaviti razgovor, slijedom čega je stolicama u istoj prostoriji i zaspao, da bi negdje oko 4:00 sata ujutro, od konzumiranja alkohola zajedno sa tabletama, oštećenom Josipu Šimiću-Đinđiću pozlilo, dok je u prostoriji bio prisutan inspektor Igor Krsmanović, koji je bio zadužen za čuvanje oštećenog Josipa Šimića-Đinđića, a potom otpratio Josipa Šimića-Đinđića do toaleta, ušavši u WC nagnuvši se prema WC školjki počeo povraćati i svijest gubiti, a nakon čega Igor Krsmanović šamarajući oštećenog Josipa Šimića-Đinđića povraća iz polusvjesnog stanja, a potom mobitelom poziva inspektora Melisa Fišu, koji odmah i dolazi, te Igor Krsmanović uzima bocu alkohola iz prostorija gdje se nalazio oštećeni Josip Šimić-Đinđić i odnosi u drugu prostoriju, a lice, odnosno oštećenog nastavlja čuvati Fišo Melis;

U odnosu na gore navedeno, treba iskaknuti, da se osumnjičeni Vahidin Šahinpašić, koji je inače, uvijek u slobodno vrijeme, informant Avdi Avdiću, zapravo cijelo vrijeme tu noć dopisivao sa Avdom Avdićem, kojemu je potom Vahidin Šahinpašić plasirao priču, a Avdo Avdić odmah istu 06. 09. 2017. godine i objavio, kako su navodno „policijske agencije, u razgovoru sa mnom došle do saznanja, da iza spornog akta SIPA-e stoji Mijo Krešić, rođak Gordane Tadić“, što nije točno, i istog nitko i nikada u SIPA-i nije niti spominjao, što konačno i ovaj podatak razotkriva Avdićeve, Šahinapićeve, Mektićeve kriminalno-političke namjere i ciljeve, a uloga Avde Avdića tek treba da bude potanko ispitana!

Važno je napomenuti, da je upravo medijski ljigavac Avdo Avdić jedan od onih, koji je stažirao na rušenju svih do sada Glavnih tužitelja BiH. Milorad Barašin i Goran Salihović najočigledniji su primjeri. Poznata je to ustaljena paradržavna šema djelovanja Avde Avdića: Policijske agencije skuhaju, i Avdi Avdiću blagovremeno serviraju, a potom brutalna medijska hajka priređena samo za one koje je Avdo Avdić, po instrukciji Dragana Mektića ili Dalide Burzić u svome članku kao „neprijatelje“ društvenog i državnogporetka označio. Sjetimo se opet primjera Gorana Salihovića, koji jest sve i svašta radio, ali ne toliko, koliko je Avdo Avdić u svojim medijskim natpisima na Žurnal magazinu „zabiberio“!

Tipičan primjer je komesara HNŽ-a Ilije Lasića! Dragan Mektić ga za neprijatelja države i Ustava BiH proglasio, Avdo Avdić, Mektićeve izjave medijski preuredio i začinio, no međutim, pogodio ih je „grom iz vedra neba“. V. d. Glavnog tužitelja BiH Gordana Tadić nije ni tada ispunila želje i prohtjeve Avdića i Mektića i dijela SDA, da uhapsi komesara Lasića, pa je umjesto njega, pritome ne ispunivši Avdićeve i Mektićeve groteskne želje, na križ i razapinjanje u Žurnal magazinu, opet otišla.

Mislio je Avdo Avdić i Dragan Mektić, da je Gordana Tadić „podadljiva“ i „poslušna“, poput njihove nekadašnje neostvarene drugarice Dalide Burzić, da čim Avdić u svome Žurnal magazinu zajedno sa Mektićem namigne okom, Dalida odmah skokom!Pokušao je Avdo Avdić to isto preko svoga Žurnala pod patronatom Američke ambasade u BiH učiniti isto i s Gordanom Tadić, po prethodnom dogovoru sa Dalidom Burzić, Vahidinom Šahinapićem učiniti, ali bezuspješno. Ma zamislite samo! Začudilo ih što Šimić nije lagao na Gordanu, Ružicu i Ćazima, pa je odbio slobodu i ponudu Vahidina Šahinpašića, a prihvatio pritvor?!

„Ekskluzivne“ informacije Avde Avdića i Žurnal magazina!

Ipak, najprizemnija i najjadnija „ekskluzivna“ objava Žurnal magazina i Avde Avdića bila je ona o imaginarnom atentatu na ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića. Prisjetimo se samo te, u nizu „ekskluzivne“ informacije, koju je Žurnal magazin dobio od ministra Dragana Mektića o navodnom atentatu, a nakon objave iste informacije na Žurnal magazinu svi mediji munjevitom brzinom prenijeli, premda je jasno i „Bogu i narodu“, da se radilo o izmišljenom atentatu, a tim predmetom „slučajno“ Dubravko Čampara, SDA-ov tužitelj zadužen bio. Tu su i drugi primjeri, i to oni, kad je Avdo Avdić od Dragana Mektića suportiran informacijama bio o navodnim paradržavnim formacijama u RS-u, gdje najprije Žurnal magazin objavi, a potom Mektić iz sjedišta Sarajeva hutbu izgovori. „Krunski dokaz“ o paradržavnim formacijama u RS-u, Avdi Avdiću bile su informacije od Dragana Mektića i OSA-e BiH, kojom rukovodi Osman Mehmedagić – Osmica i dvije javne svakom dostupne fotografije pripadnika „Srbske časti“ sa predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom. „Burno“ je tada nakon objave Žurnal magazina i hutbe Dragana Mektića bilo. Najavljivao je tada Mektić, i da će „vrlo brzo dokaze u javnosti iznijeti“, no, prođoše i dani i mjeseci, a dokaza ni na pomolu.

Da Avdi Avdiću kao u Pinokija raste nos zbog laži, bio bi mu dug odavde do njegove Amerike!

Kako ni to nije sve uspjelo, skuhao je Avdo Avdić novu priču, koju je objavio na Blogu Slobodana Vaskovića, kojeg žele ubiti, a nikako da ga ubiju, kao ni Avdu Avdića nikako da siluju, kako „Ružica Jukić preko mene plasira tekstove putem portala, i to preko mene, kojemu se sudi zbog navodnog krivotvorenja“! Da je istina sve ono što je Avdić u svome tekstu napisao, objavio bi ga u Žurnal magazin, a ne bi Avdo Avdić preko Vaskovićevog bloga, navedeno pisao, i to preko takvog bloga i kvazi blogera toga bloga, koji je najmanje preko 100 – inu puta, pravomoćno za klevete presuđen.

Zamislite koji PARADOKS: Tvrdi Avdo Avdić, novinar Žurnal magazina u svome tekstu objavljenom na blogu Slobodana Vaskovića, kako „Ružica Jukić preko mene, kojemu se sudi zbog krivotvorenja isprave, tekstove i medijske članke plasira“. To tvrdi, ničim potkrepljujući, na bazi „rekla – kazala“. Ali se postavlja ovdje jedno vrlo zanimljivo pitanje, čak i ako prihvatimo kao točne teze Avde Avdića (a nisu i odgovorno to tvrdim), pa zar nije svo ovo vrijeme Dalida Burzić upravo svoga „intimnog prijatelja“ Avdu Avdića svakovrsnim informacijama iz istrage snabdijevala i preko Avde Avdića ljudima brutalne medijske diskreditacije priređivala!? Naravno, da jest! To zna i gđa. Dicke Schwein / Maureen Cormack! I čak štoviše, ne sudi mi se ni zbog kakvog krivotvorenja, jer sutkinja već godinu dana ročište nije zakazala, obzirom, da nema na temelju čega raditi, jer je Tužiteljstvo Kantona Sarajevo, na temelju kopija optužnicu podiglo, kao nedopuštenih dokaza u krivičnom postupku!

Kako blog Slobodana Vaskovića sve trpi, pa tako i tekst Avde Avdića, a kako je kleveta odavno iz našega zakona promjenjena iz kaznenog djela, sada u obični parnični spor, to više ništa i ne čudi. Kako njihove tekstove (o. p. Slobodana Vaskovića i Avde Avdića) ni Dalida Burzić više ne doživljava, pa i njen nekadašnji ljubavnik Dragan Mektić, njihove priče o navodnim prijetnjama, silovanjima istih, pojavljuju se tek u nedostatku pažnje čitateljstva u odnosu na njihove tekstove, pa stoga pokušavaju kojekakvim perfidnim i degutantnim podvalama pažnju na sebe skrenuti!

Autor: Josip Šimić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});