googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Vlada ŽZH

BAHATOST NA DJELU Ima se može se: Novi ministar navodno uložio 36 tisuća u najbolji ured zgradi županije

Autor: Dnevno.ba/Mirko Ćubela

Čovjek je trgao parket i postavljao laminat, ja nisam nikada čuo da to netko radi, nije mi jasan taj motiv, a njegov ured je jedan od najboljih, ako ne i najbolji ured u cijeloj zgradi. Govori pod uvjetom anonimnosti za portal Dnevno.ba dugogodišnji djelatnik u zgradi Vlade i Skupštine Županije Zapadnohercegovačke.

Riječ je o novom ministru Vjekoslavu Lasiću, sinu pravnika i djelatnika Sveučilišta Mile Lasića, koji je prije nekoliko mjeseci imenovan za ministra pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke.

Na tom je mjestu naslijedio Kristijana Zovku, a kako je i ranije pisano, imenovan je izričito voljom predsjednika Gradskog odbora HDZ-a BiH u Širokom Brijegu Mire Kraljevića iako je Gradski odbor stranke ranije predložio Zovku i Begića iz širokobriješke kvote ministara.

Široki, naime, dobije dva ministarstva i premijersko mjesto, a ostale tri lokalne organizacije svaka po dva ministra u vladi ŽZH. Svojevrsni je to dogovor i to tako funkcionira otkako postoji županija jer se na razini stranke želi održati balans kako ne bi došlo do pucanja organizacija na lokalnoj razini.

Bez ovog principa HDZ bi vrlo brzo svima pokazao da je tigar na papiru jer, realno, da se jedne izbore iz kombinacije za vladu izostavi jedna od 4 jedinice lokalne samouprave, HDZ bi se vrlo brzo u toj jedinici odmetnuo u neku drugu političku priču. Zato formula 2+2+2+2 i Širokom predsjednik vlade.

Vratimo se na Vjekoslava Lasića. Po dokumentima u čiji je uvod imao izvor portala Dnevno.ba Lasić je navodno potrošio 36 tisuća maraka na renovaciju najboljeg ureda u cijelog zgradi. Priča je pomalo distopijska jer to uopće nisu mali novci, posebno u vremenima globalnih ekonomskih previranja, ali trgati parket u nekoj prostoriji i stavljati jeftini laminat, govori jako puno i o postavkama u glavi onoga tko to čini.

Naglašavamo, riječ je o najboljem uredu u cijeloj zgradi, mladi i nadobudni ministar, eto, valjda, da pokaže kako će on samostalno donositi odluke, donese jednu takvu, skupu i glupu protiv koje postoji više od 30 tisuća razloga da se ne donese.

To su kadrovi koje bira predsjednik stranke u Širokom Brijegu Miro Kraljević. Nelegitimno. Jer Lasića je izabrao sam on, bez suglasnosti Gradskog odbora. To je danas politika Širokog Brijega. Politika pojedinaca koji ovakvim djelovanjem ruše ugled i stranke i grada i županije.

 

Autor: Dnevno.ba/Mirko Ćubela
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});