googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Bandić otpisao dugove milijunašima: Lista vrvi Hercegovcima

Autor: Dnevno.hr

ZAGREB - Prije svega nekoliko sati, bivša ministrica gospodarstva Martina Dalić u svojoj nas je knjizi uvjeravala kako je u Lijepoj našoj slomljen utjecaj ortaka, i to referirajući se na slučaj Agrokor. No, da je Hrvatska zemlja ortaka i ortačića, kumova i rođaka ponajbolje i vrlo živopisno pokazuje primjer hrvatske metropole, naime, kako se iz medija može saznati Grad Zagreb oprstio je dugove do 10 tisuća kuna svim dužnicima u blokadi, a na listi su se našla imena poznatih poduzetnika i ljudi o čijoj imovini prosječan stanovkih glavnog hrvatskog grada može samo sanjati.

Temelj za oprost dugova leži u Zakonu o otpisu dugova fizičkim osobama, koji je stupio na snagu 21.srpnja ove godine, nakon čega je Grad dakako pod pokroviteljstvom šefa Milana Bandića odlučio grašanima odblokirati račune i otpisati dugove u spomenutom iznosu. Kako to nerijetko s Bandićem ima u procesu otpisa dugova nikakvih kriterija nije bilo, nije se rabio nikakav socijalni pa ni imovinski cenzus, već su se poveli onom uličnom kad Milan ima, Milan časti. Dugovi su se sukladno tome oprostili svima pa čak i milijunašima koji u razumnim i racionalnim državama na listi dužnika ne bi niti smjeli biti, znajući koliki imetak imaju.

Radi se inače o ovrhama koje su u Finu na prisilnu naplatu stigle prema zakonu najkasnije do 31. prosinca 2017. i još nisu naplaćene, a računi su cijelo vrijeme blokirani. Na popisu se tako našao bivši general Vladimir Zagorec čovjek koji je u više procesa osuđivan za razna kaznena djela ne samo u Hrvatskoj, već i u Austriji, a ujedno je jedan od najbogatijih Hrvata s 26 milijuna eura osobnog bogatstva. Tu je i Zoran Burić suprug ministrice vanjskih poslova Marije Pejčinović Burić, koju su Mostovi saborski zastupnici baš zbog bračnog partnera prozivali za sukob interesa, jer dotični je direktor tvrtke MCC poznat po projektu gradnje plinske termoelektrane na rjeci Cetini.

Ima i sportaša, poput Nike Pulića, Dine Drpića, Zorana Mamića i Zvone Bobana, koji su svi zaradili znatne svote tijekom svoje karijere. A dugove Bandić oprašta i Zvonku Zubaku trgovcu oružjem čije je bogatstvo procijenjeno na 71 milijun eura, na listi je i Marijan Šarić vlasnik Europatradea, kao i producent Roman Majetić, poznati kralj sapunica. Zanimljivo, dobar dio onih kojima je Bandić izašao u susret opraštajući im dugove dolazi iz njegove rodne Hercegovine. No, nema prvi čovjek glavnog hrvatskog grada razloga za brigu, jer ako je suditi po sudskim odlukama on može raditi što ga je volja, a ako je pak suditi po zbivanjima u Saboru u kojoj broji sve više svojih zastupnika i do kada ga je volja.

Autor: Dnevno.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});