googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

BIO ZLAJIN, A SADA JE SAJIN: „Građanin Svijeta“!?

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba

SARAJEVO - Ako misliš da si politički živ, zato što si „Građanin“? Odavno si mrtav!Tisuće/hiljade poginulih-amputiranih-progranih-raseljenih: Hrvata-Srba-Bošnjaka, suverenih naroda i od prije-daytonske BiH, podsjećaju svoje žive, kako su upravo oni dali svoje živote za: nacionalne-kulturne-političke-vjerske-gospodarske i ine institucije, koje, upravo potvrđuju njihove identitete!

Naime, tvoja-podkapacitiranost, o kojoj se-sve više govori u javnosti, krenula je na mase slomljenih i prevarenih-razlomljenog i rasutog identiteta, a zarad većinske NEgrađanske političke zajednice Bošnjaka, pokušavajući dobiti izborni proces, koji bi se temeljio na 1 čovjek – 1 glas!

Ima sram da te bude… Vjerujem, kako će Hrvati-Srbi-Bošnjaci odbaciti, s gnušanjem, tvoju građansko-političku zajednicu! Svakim danom su sve odlučniji, živi i budući naraštaji, u nakani da im nitko neće oduzeti, niti, na sarajevski fol, da ih riješi identiteta! Godinama, iz tvog „građanstva“ dijelilo ih se na: raju-papke-škutore-brate-četke- stašaue… Ismijao se njihov i nacionalni i zavičajni identitet! „Građanin si Svijeta“ kad javnom lovom putuješ i zloupotrebljavaš „građansko“- svojom zaluđenosti o vlastitoj veličini.
Građanin je enklava, u nju se ulazi, kao što se ulazi u grad, ona je omeđeno područje, no nije nacija, a nije ni narod!

Čvrsto držim, kako, član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, će s velikim zadovoljstvom, pružiti javnosti, poglavito hrvatskom narodu, odgovore na neka pitanja:

1.Kroz dugu povijest grada Sarajeva imali smo doseljavanja velikog broja Hrvata, kako to, baš sada, kada je taj grad: multi etičan – multi kulturan – građanske provinijencije, Hrvati se više ne doseljavaju?

2. Kako bi ste Vi definirali svoj politički profil?

3. Kako objašnjavate činjenicu, da u dosadašnjem mandatu, a tako je bilo i u prethodna dva Vaša mandata, u Predsjedništvu BiH, gotovo uopće ne posjećujete područja većinski nastanjena Hrvatima?

4. Na koji način mislite zastupati i predstavljati interese hrvatskog naroda u BiH?

5. Kako bi se, po Vašem mišljenju, trebali regulirati međunacionalni odnosi u BiH, radi izbjegavanja napetosti u tim odnosima?

6. Daytonskim sporazumom BiH s tri konstutivna naroda, strukturirana je od dva entiteta i gradom Brčko. Kako Vi gledate na daytonski ustroj BiH, i, u slučaju, eventualnog Daytona 2, novih pregovora, sve se više pominje i ta mogućnost, kakvo bi ste Vi stajalište zastupali?

Mali podsjetnik: 80 i kusur milijuna građana koji nastanjuju područje Savezne Republike Njemačke, svi do jednog se izjašnjavaju kao Nijemci, niti jednom od spomenutih ne smeta što se Njemačka sastoji, teritorijalno-administrativno, od (brojem) 16 saveznih država, od kojih su tri samostalna grada…zar ne! Zločesto, s moje strane bi bilo, ako bih spominjao tvoj „građanski“ neuspjeh, kod rješavanja pitanja statusa grada Mostara… Bio si Zlatkov potrčko… Oprošteno ti je…ili nije!? Nisi li sad Sajin?

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});