Bivši muslimanski zatočenik novi glasnogovornik HDZ-a

Autor: Dnevno.ba

ZAGREB - Kao i njegov prethodnik Ivan Jabuka i novi glasnogovornik HDZ-a RH bit će također televizijski novinar. Riječ je o Zoltanu Kaboku, novinaru RTL-a.

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija o tome se i jučer razgovaralo u Središnjici HDZ-a, a uskoro bi ta informacija trebala biti i službeno objavljena. Kabok bi navodno trebao početi raditi u HDZ-u od 1. veljače.

Kabok je rođen u vojvođanskom Apatinu, a u Zagreb je došao iz Vodica, gdje je 1986. započeo peći novinarski zanat upravo u „Slobodnoj Dalmaciji“ pišući o lokalnim vodičkim vijestima. Radio je i u „Sportskim novostima“, „Šibenskom listu“ te na Radio Šibeniku. Pokrivao je sve – od vodičkih plaža do prvih linija bojišnice.

Na HRT je došao 1993. godine, a na Prisavlju je pratio unutarnju politiku, Vladu, Sabor, a kasnije i Ured Predsjednika. Od 1999., bavi se vanjskom politikom, izvještavao je s niza važnih svjetskih događaja, intervjuirao predsjednike, premijere, ministre, obilazio strana ratišta, pratio narančastu revoluciju u Ukrajini, te krizu oko nuklearnog programa Irana.

Prije šest mjeseci s HRT-a je prešao na RTL gdje je pratio unutrašnju i vanjsku politiku.

Kad je prešao na RTL komentirao je: “Malo tko s 50 godina života, od toga 30 godina u novinarstvu, dobije priliku za novim početkom. Sve smo dogovorili doslovno u pet minuta. Kliknuli na prvu. Svidio mi se RTL-ov ozbiljan news projekt, kao i ambiciozna urednica Željka Marijanović. Dodatan „jezičac na vagi“ u donošenju ove poslovne odluke bio je niz kolega novinara i snimatelja koje poznajem i za koje znam da svoj posao rade „punim plućima“ i s puno entuzijazma“.

No, nije se tamo dugo zadržao. Zov iz HDZ-a se ipak ne odbija, pa ga tako nije odbio ni ovaj negdašnji muslimanski zatočenik, jer je prilikom ulaska u Jajce u ratno vrijeme bio zarobljen od tzv. Armije BiH.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI