googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Borba za tron završit će mirenjem?

Autor: Dnevno.ba

LIVNO - Županijska igra prijestolja po svemu sudeći dolazi u svoju završnu fazu ili poprima epilog koji se mogao predvidjeti od strane onih koji malo bolje poznaju karakter ili mentalni sklop naših političkih moćnika.

Prema nekim informacijama, sapunica u borbi za tron Livanjsko-duvanjskih HDZ mecena bi mogla završiti mirenjem.

Po poznatoj doskočici sa istoka „Ko nas bre zavadi“ pronaći će se odgovarajući krivci, izbaciti kamenčići iz cipela i sve što bude potrebno kako bi se interesna zajednica očuvala radi dobrobiti njih dvoje i njihovih podrepaša.

U besmislenom političkom nadmudrivanju na relaciji Borjana-Vukadin, izgleda da je ovaj potonji uvidio da se s rogatim ne isplati bosti i da je najbolje podviti rep i iz ove situacije izvući što se više može.

Iako je Vukadinu u Livnu draži onaj HDZ sa brojkama, s kojim je naizgled odlučno krenuo u rušenje Borjane i njene nomenklature, ta odlučnost je iznenada nestala.

Možemo samo nagađati što se dogodilo, ali jedno je sigurno da je Vukadin odustao od svojih namjera da sa devedesetkom preuzme kontrolu nad županijom.

Raspodjela plijena je dovela do ove pat pozicije iz koje nije bilo izlaza punih godinu dana.

Po svemu sudeći da su i jedni i drugi unutar HDZ BiH, nakon što su se odmjerili u pokazivanju mišića, vratili stvari na početak i počeli razgovarati kako podijeliti plijen.

U svemu spomenutom se ogleda sva apsurdnost političkih prilika u ovoj našoj županiji.

Osobna sujeta i inat pojedinaca su iznad interesa i potreba svih žitelja ove županije.

U bespoštednoj borbi za očuvanje vlastitih pozicija oni su spremni ići do zadnje kapi krvi ili bolje rečeno do iseljavanja i zadnjeg čovjeka sa ovih prostora.

Za očekivati je da nakon što se ponovno uspostavi narušena politička-interesna idila da ćemo biti brutalno izloženi srceparajućim propagandnim spinovima i porukama o tome kako je zajedništvo na prvom mjestu i o mudrosti i razboritosti naših vrlih vođa i njihovoj spremnosti na kompromis.

Sve će to ići u pravcu zaštite lika i djela nedodirljivih likova i nenarušavanja stranačke hijerarhije i uspostavljenih odnosa, uz određeni ustupak nezadovoljnicima iz Tomislavgrada.

Problem će se gurnuti pod tepih, stranka na dobitku, svi mi skupa još veći gubitnici.

Sve ovo skupa bi izgledalo pomalo komično, da za posljedicu nema katastrofalno stanje u županiji na svim poljima.

Vlada koja ne vlada, već godinu dana, politika koja se bavi sama sobom, dovela je ovu županiju na ivicu propasti.

Stanje u ŠGD je slika i prilika općeg stanje u našoj županiji.

Politička bahatost i neodgovornost uzimaju svoj danak.

Što se treba još uništiti, da bismo shvatili da sa ovakvom vlašću nema prosperiteta niti razvoja.

Umjesto jačanja institucija, vladavine prava, imamo izgradnju kulta ličnosti i potpunu anarhiju.

Krajnje je vrijeme da počnemo mijenjati ovakav nakaradni politički sustav, izgrađujući takav sustav koji će biti po mjeri svih koji žive tu i gdje će svatko sukladno svojim sposobnostima i znanjem imati prostor za dostojanstven život, navodi se u priopćenju Predsjednika Županijske neovisne liste i zastupnika u Skupštini Hercegbosanske županije Draška Dalića.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});