fbpx
Foto: Screenshot

Bužimskoj SDA smeta plakat s božićnom čestitkom: “Ne bi nas čudilo da u centru grada donesu slamu i jaslice”

Autor: Dnevno.ba

Općinska organizacija SDA Bužim izrazila je nezadovoljstvo zbog postavljanja plakata u ovom gradu na kojem se čestita Božić i Nova godina.
Kako su rekli u svom sramotnom i uvredljivom priopćenju, mnoge Bužimljane ovih dana interesira kome premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić i predsjedavajući Skupštine USK Razim Halkić čestitaju Božić u Bužimu s velikog bilboard plakata koji je postavljen u centru Bužima kod firme Saniteks.

“Ovo je po prvi put da se ovakav plakat postavi u Bužimu, što je izazvalo revolt mnogih građana, s obzirom na to da je Bužim čisto bošnjačka sredina i da su ovakvi plakati doživljeni kao provokacija za sve koji žive u Viteškom gradu Bužimu”, kažu u sramotnom priopćenju iz lokalne SDA.

Dodali su da traže da se isti plakat o trošku nalogodavaca hitno ukloni iz Bužima.

“S obzirom na to da premijer kantona ima dva savjetnika iz Bužima tražimo da se izvine svim Bužimljanima zbog ovakvog provokativnog plakata koji nema nikakvu svrhu i dodatno provociraju naše sugrađane”, dodaju iz SDA.

Na kraju su rekli da smatraju da se ovakva praksa više nikad ne može i ne smije ponoviti u Bužimu.

“Ako ovo dozvolimo sada, iduće godine ne bi nas začudilo da u centru grada donesu slamu i jaslice”, zaključuju u SDA.

Kako su javili čitatelji Klixa, plakat je večeras uklonila grupa građana. Jedan od njih je poslao fotografiju na kojoj se vidi uklanjanje spornog plakata.

Iz policijske stanice Bužim nisu mogli potvrditi ovu informaciju.

“Nemamo nikakvih informacija o tome”, rečeno je u Policijskoj stanici Bužim.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI