fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Terete ga za četiri pljačke, odala ga visina

Autor: Dnevni list

MOSTAR – Dok su mostarski policajci prekjučer privodili osumnjičenog serijskog razbojnika Sanjina Durakovića (28), koji je uhićen nakon što je s plinskim pištoljem orobio kladionicu “Petica Plus”, na saslušanje u Tužiteljstvo, moglo se vidjeti da je riječ o poprilično visokom mladiću, a doznajemo da je upravo njegova visina bila jedan od čimbenika koji su olakšali policiji povezati ga s nizom pljački po Mostaru.

Imaju dokaze

Jasno se moglo vidjeti kako je ovaj 28-godišnjak skoro za glavu veći od dvojice policajaca koji su ga vodili u Tužiteljstvo HNŽ-a gdje se branio šutnjom. “Teretimo ga za četiri pljačke”, rekla nam je jučer Borika Primorac, načelnica Odjela kriminalističke policije PU Mostar, koja je potvrdila da je njegov opis bio jedan od čimbenika koji su policiji olakšali posao.

“Riječ je o višem momku, poprilično je izrastao. Taj njegov opis nam je pomogao, ali nije samo to. Imamo mi i druge dokaze”, navela je načelnica Primorac.

Podsjetimo, već ranije je iz policije potvrđeno kako su Durakovića uhitili na autobusnom kolodvoru kada se spremao otputovati iz grada s novcem koji je samo nešto ranije oteo iz kladionice u Splitskoj ulici.

Već tada je rečeno kako se sumnja da je ovaj mladić često dolazio u Mostar pljačkati, a potom bi putovao iz grada.

U četvrtak su ga policajci uhitili nakon što im je javljeno da se dogodila pljačka kladionice “Petica Plus” na broju 12 u Splitskoj ulici, a netko je navodno vidio osumnjičenog kako ide prema kolodvoru. Tamo su zaskočili Durakovića s plinskim pištoljem te 526 maraka, koje je oteo iz kladionice.

Drugi gradovi

Ubrzo su mostarski policajci shvatili da u rukama imaju mladića odgovornog za više razbojstava te da su napravili veliki uspjeh.

Naime, Durakovića se povezuje i s pljačkama i u drugim gradovima u BiH. “Ima ga i u Banjoj Luci, kod njih je pet godina radio. I Zenica ga traži”, potvrdila nam je načelnica Primorac.

Prošle godine su ga u Banjoj Luci privodili zbog tri pljačke, kada je opljačkao dvije ljekarne i kladionicu.

Duraković se, nakon što je sada uhićen u Mostaru, branio šutnjom kada je doveden na saslušanje kod dežurnog županijskog tužitelja Kemala Maksumića, a jučer mu je određen pritvor. Tužitelj Maksumić nam je potvrdio kako je poslao prijedlog Sudu da ga se smjesti u pritvor jer ga se tereti za kazneno djelo razbojstva u stjecaju, a Sud je to i prihvatio. Provest će mjesec dana iza rešetaka, a mostarska policija radi na kompletiranju slučaja protiv njega.

Autor: Dnevni list
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});