googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Crnadak tvrdi da je Dodik bio posljednji gost Pacolliju U KAFANI!

Autor: Slobodna bosna

BANJA LUKA - Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak kazao je danas u Banja Luci da je predsjednik RS Milorad Dodik bio posljednji gost ministru vanjskih poslova Kosova Bedžetu Pacoliju.

– Dodik se sastao s njim i bio u kafani s njim. Ako je Dodik bio ozbiljan, ima policiju i pravosuđe i neka ga spriječi da dođe u Banja Luku. BiH nije priznala Kosovo samo zato što smo srpski član Predsjedništva BiH i ja na tome insistirali. Sastanak će biti održan – kazao je Crnadak.

On je rekao da je njemu važno da će Banja Luka i BiH biti dio regionalne pažnje.

– Svi treba da znaju da je ovo jedna od najdugotrajnijih regionalnih inicijativa. Učešće Prištine je dogovoreno uz suglasnost Beograda – poručio je Crnadak.

Na mogućnost dolaska Pacolija u Banja Luku reagirao je danas Milorad Dodik.

“Ministar vanjskih poslova samoproglašenog Kosova Bedžet Pacoli nije dobrodošao u Banja Luku, gdje ga je pozvao ministar vanjskih poslova Igor Crnadak. Republika Srpska nije dala suglasnost da BiH prizna samoproglašeno Kosovo, te ni ministar te lažne države ne može biti dobrodošao u Republiku Srpsku”, rekao je poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

On je dodao da vrata nijedne institucije Republike Srpske neće biti otvorena za Pacolija.

“Potez ministra Crnatka da Pacolija pozove u Banja Luku doživljavamo kao provokaciju Republike Srpske na koju su ga nagovorili njegovi strani mentori i njegov partijski mentor Mladen Ivanić. Možda je Bedžet Pacoli najbolja mjera njegovog ministrovanja i najbolji pokazatelj u čijem je interesu Crnadak radio četiri godine”, naglasio je Dodik.

Autor: Slobodna bosna
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});