fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Dalida Burzić i Alena Kurspahić zataškale još jedno ubistvo!

Autor: Josip Šimić-Đinđić

Advokat Ifet Feraget i Muriz Memić danas su u 10,00 sati predali krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv glavne disciplinske tužiteljice Alene Kurspahić Nadarević i njezina zamjenika Mirze Hadžiomerovića.

Advokat Feraget između ostaloga tvrdi, da je  „u međuvremenu dobio još materijala koji duboko inkriminira Kurspahić-Nadarević. Dakle, radi se o ozbiljnim krivičnim djelima. Krivičnom prijavom obuhvaćen je i njen zamjenik Mirza Hadžiomerović. Oni su učesnici prikrivanja odlučnih činjenica zataškavanja kriminogenih postupaka tužilaca u predmetima Memić i Džaferović“ – navodi Feraget.

 – Danas ću kao ovlašteni punomoćnik porodice Nesada Džaferovića iz Sarajeva, uputiti pismo Tužilaštvu BiH u kojem ću zatražiti uključivanje ovog Tužilaštva u slučaj zataškavanja ubistva Nesadovog oca Salke Džaferovića. Ovo ubistvo, prema navodima Nesada Džaferovića, zataškala je glavna disciplinska tužiteljica Alena Kurspahić Nadarević, jer je njen otac, Zaim Kurspahić, vozio automobil kojim je na trotoaru u sarajevskom naselju Stup usmrćen Salko Džaferović – navodi advokat Ifet Feraget.

Naime, podsjećanja radi, Salku Džaferovića, na području Kantona Sarajevo, automobilom usmrtio je otac glavne disciplinske tužiteljice Alene Kurspahić, Zaim Kurspahić, koji nikada nije odgovarao za ovo djelo.

Istovremeno će se pokazati, da je tadašnja glavna kantonalna tužiteljica KS Dalida Burzić, koja bila dužna da procesuira Zaima Kurspahića, najbolja prijateljica Alene Kurspahić Nadarević, obzirom, da joj je Burzićeva bila na vjenčanju djeveruša, a što dokazuje i slika u prilogu.

Autor: Josip Šimić-Đinđić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});