Danas ističe rok koji je Davor Dragičević dao Dodikovoj vlasti da pronađu ubojice njegovog sina

Autor: Slobodna bosna

BANJA LUKA - Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića na skupu “Pravda za Davida” u Banjaluci prošlog četvrtka na kojem se okupilo 40 000 ljudi, dao je rok vlastima RS do četvrtka , 11. listopada , da pronađu ubojicu njegovog sina Davida

“Rok do četvrtka, ili pravdu uzimam u svoje ruke”, uzviknuo je tada Davor Dragičević, a masa mu je klicala.

On je optužio vlast i MUP Republike Srpske za organiziranje i ubojstvo njegovog sina Davida ,te rekao da zna ko ga je ubio.

Optužio je Darka Ilića kao naručioca ubojstva njegovog sina.
“Ovo je početak vašeg kraja, a našeg života!, poručio je davor Dragičević 5. oktobra, kada je vjerovao da vlasti koje optužuje neće osvojiti izbore.
Davor Dragičević i grupa “Pravda za Davida” već šest mjeseci protestiraju na Trgu Krajine u Banjaluci, tražeći od vlasti Republike Srpske da uhapsi i procesuira naručioce i izvršioce ubojstva njegovog sina Davida.

David Dragičević ubijen u ožujku , od tada se građani okupljaju
Banjalučki student David Dragičević nestao je u noći 17. na 18. ožujak  ove godine, kada je počela potraga za njim.

Pronađen je mrtav u banjalučkoj rječici Crkveni 24. ožujka .

Iako je nakon obavljene obdukcije rečeno da se slučaj smrti Dragičevića smatra samoubojstvom, naknadni događaji i obdukcije navodili su na zaključak da je student David Dragičević ubijen.

Nedavno je i zvanično Tužiteljstvo u Banjoj Luci pokrenulo istragu pod pretpostavkom da se radi o ubojstvu, a nekoliko ljudi je pod sumnjom da su sudjelovali  u zataškavanju dokaza u slučaju Dragičević.

Davidova smrt je pokrenula višemjesečne protestne skupove “Pravda za Davida” na banjalučkom Trgu Krajine, a istoimena facebook grupa danas broji preko 350 hiljada članova.

Skupove predvodi Davidov otac Davor Davor Dragičević. Učesnici su Trg Krajine prozvali “Davidov trg”, a prepoznatljivi simboli okupljanja postali su refren Davidove pjesme “Klinac u getu” i visoko uzdignuta stisnuta pesnica.

Autor: Slobodna bosna

ZADNJE VIJESTI