MUHIDIN ZIVOJEVIC

DIPLOMATSKI ŠOK! Tko je organizator prosvjeda protiv Bleiburga? Problematično je

Autor: dnevno.ba

Zabranjen je skup pred Katedralom Srca Isusova u Sarajevu, najavljen za subotu, kojim je grupa građana željela izraziti nezadovoljstvo zbog molitve za ubijene u Bleiburgu u Austriji na kraju Drugog svjetskog rata.

“Rješenjem Prve policijske uprave, skup pred Katedralom Srca Isusova je zabranjen”, rekao je za Al Jazeeru Plamenko Muratović, jedan od organizatora skupa, i pozvao građane da ne dolaze ispred katedrale na način kako je ranije bilo planirano. Muratović je ranije najavio skup na kojem su aktivisti trebali pjevati partizanske pjesme dok u katedrali bude služena misa.

Plamenko Muratović je dugogodišnji zaposlenik Veleposlanstva SAD u Sarajevu, u ratu je bio pripadnik HOS-a, a potom tzv. Armije RBiH, saznaje Hrvatski Medijski Servis od dobro obaviještenog izvora.

Redakcija Hrvatskog Medijskog Servisa poslala je upit američkom veleposlanstvu u BiH je li informacija da je Plamenko Muratović njihov zaposlenik točna. Ukoliko se potvrdi da jest ovo će predstavljati diplomatski skandal bez presedana da djelatnik jednog stranog veleposlanstva organizira prosvjede protiv Katoličke crkve i molitve za žrtve Križnog puta.

 

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI