googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

DODIK: Opozicija nema šta da kaže i bježi od istine

Autor: Vijesti.ba

BANJA LUKA - U Banjaluci su održane konsultacije predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa predstavnicima institucija i parlamentarnih stranaka u Narodnoj skupštini Srpske povodom održavanja posebne sjednice republičkog parlamenta na kojoj će biti razmatrana Informacija o izvještaju Komisije o događajima u Srebrenici i oko nje, od 10. do 19. srpnja 1995. godine.

Dodik je na konferenciji za medije nakon sastanka, rekao da u izvještaju ima mnogo netočnih podataka, te da je zbog toga smatrao neophodnim da pokrene inicijativu za održavanje posebne sjednice kako bi se donijele određene smjernice o daljim koracima i djelovanju.

On je rekao da je taj izvještaj poslužio mnogima za kreiranje određene atmosfere, te da je činjenica da je u njemu sadržano mnogo netočnih podataka.

Dodik je istakao da svako ime i svako stradanje Bošnjaka treba da se tretira sa istom pažnjom, ali da se u mitu o Srebrenici izostavlja svako stradanje Srba i da to govori da je izvještaj bio tendenciozno napravljen.

– Nemamo namjeru da isključimo bilo kakvo stradanje. Htjeli smo da o tome izgradimo konsenzus svih političkih partija i zbog toga sam pozvao sve predstavnike političkih partija, ali je opozicija odbila da dođe – rekao je Dodik.

On je naglasio da je unatoč  izostanku predstavnika opozicije, današnji sastanak bio konstruktivan i uspješan.

– Oni nemaju što da kažu i bježe od istine i ovu temu stavljaju u vrh predizbornih tema – zaključio je Dodik.

Na konsultacije kod predsjednika Republike stigli su predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović, predsjednica Vlade Željka Cvijanović, potpredsjednik parlamenta Nenad Stevandić, šef kluba poslanika SNSD-a u NSRS Radovan Višković, lider DNS-a Marko Pavić i Socijalističke partije Petar Đokić.

Sastanku je prisustvovao i direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i nestalih civila Milorad Kojić.

Na sastanak nisu došli predstavnici opozicije.

Sjednica Narodne skupštine zakazana je na inicijativu predsjednika Srpske nakon što je Munuira Subašić iz Udruženja Majki Srebrenice njemačkim vlastima predala spisak od 22.000 lica, navodno povezanih sa događajima u Srebrenici i da bi se, kako je naglasio pokazalo političko jedinstvo.

 

Autor: Vijesti.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});