googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Dok u Zaprešiću djeca umiru na cesti, Drago Bago spašava Čovića!?

Autor: Dnevno.hr

ZAPREŠIĆ - U jeku tragičnih događanja u Zaprešiću koji su sramota, kako za Republiku Hrvatsku, tako i za njezine institucije, prvi čovjek poglavarstva tog lijepog gradića se vozika po BiH i obilazi predizborne skupove udbaško-kosovske stranke kojoj je na čelu Jugoslaven Dragan Čović. Podsjećanja radi, Čović se do rata, osim što se izjašnjavao Jugoslavenom, potpisivao ćirilicom i bio prvi čovjek tvrtke SOKO Mostar, koja je bila u službi JNA te servisirala zrakoplove koji su, u to vrijeme, već razarali gradove u Republici Hrvatskoj. To je činjenica koja je poznata političarima i dijelu javnosti u RH i BiH.

Vidimo da su se mnogi uključili u operaciju “Spašavanja druga Dragana” pa tako i zaprešićki “domoljub”.

TKO JE DRAGO BAGO I ŠTO JE IMAO DO RATA?

Drago Bago je rođeni Posušak koji se kao i mnogi ljudi iz BiH otisnuo u Zagreb u potrazi za boljim životom. Bolji poznavatelji prilika iz njegovog rodnog kraja su iznenađeni kad su čuli kako je Bago strelovito napredovao i postao jako imućan, jer do odlaska u Zagreb nije imao gotovo ništa. Osim, sad je jasno, očitog cilja da se u vrlo kratkom roku prometne u osobu sa vrlo jakim vezama u političkim, policijskim, privrednim i (para)obavještajnim krugovima.

Nekoliko izvora nam je potvrdilo da Bago svoj “probitak” može zahvaliti prvenstveno prijateljskim i rodbinskim vezama s najpoznatijim hrvatskim “matematičarem” Matom Granićem. Prisjetimo se Granićeve svevremenske sramote kada je na zagrebačkom groblju Mirogoj, prilikom dogovora oko podjele novca sugovorniku rekao “Pola meni, pola tebi, pola Bagi!”

Granić je zavrijedio Nobelovu nagradu iz matematike jer je prvi (i jedini) čovjek na svijetu, koji je otkrio da se jedno cijelo sastoji od tri polovine.

Bago kojega je Granić spominjao na Mirogoju je Darinko Bago, kako je krenulo doživotni direktor Končara. Javnosti je možda manje poznato, da je Granić oženio sestru od Darinka Bage. Naravno, Drago Bago je u prijateljskim i rodbinskim vezama sa obitelji Darinka Bage.

Kroz ove spoznaje već se nazire “trnovit put” kojega je prošao Drago Bago, od prosječne ruralne sredine u BiH i više nego skromnog imovinskog stanja, do jednog od vrlo moćnih, bogatih, novopečenih biznismena u Hrvatskoj.

KAKO JE MATE GRANIĆ ISPLEO “MREŽU” OD SUPRUGINE RODBINE

Drago Bago je samo jedan u nizu “Granićevog klana” raspoređenog u Hrvatskoj na vrlo visokim položajima gdje se “vrte” milijarde kuna. Još jedna osoba rođena u selu Bage pored Posušja, je desna ruka Milana Bandića. Radi se o Zdravki Ramljak rođenoj Bago. Ramljakova u Bandićevoj “imperiji” odlučuje o gradskim nekretninama kojih ima toliko da ih je nemoguće pobrojati a kamoli procijeniti.

Ramljakova je “ugazila” u puno veće poslove kad ju je prvi rođak njezinog supruga, tadašnji mag sramne pretvorbe i privatizacije, Milan Kovač, uposlio u Hrvatski fond za privatizaciju. U to vrijeme naročito se “proslavila” u slučaju privatizacije metkovske tvrtke “RAZVITAK”.

Dok su hrvatski branitelji ginuli i ostajali bez imovine, dijelova tijela, ičega, “Granićev klan” se enormno bogatio. I rat zaobilazio u širokom luku. Drago Bago je, kako doznajemo, samo jedan u nizu onih koji niti su vidjeli ratište niti su ičim doprinijeli obrani hrvatskih prostora. Je li Drago Bago bio možda pripadnik HVO-a? Koliko znamo nije. Obranu rodne grude je “dragovoljno” prepustio drugima. Tu je dragovoljac u pravom smislu te riječi. Pravi Drago.

DRAGO BAGO: BIZNISMEN, HUMANITARAC, “ROTARIJANAC”…

Iz svega navedenog jasno je kako se “domoljub” Bago prometnuo u samoprozvanu elitu hrvatskog društva. Tako ga nalazimo u Rotary clubu Zaprešić. Citirati ćemo samo jedan ulomak iz opisa tog “elitnog” društva za koje se zna da je dio masonerije:

“Rotary je organizacija koju čine vodeće osobe iz stručnog i poslovnog svijeta, koje se posvećuju služenju svojim bližnjima, koje se rukovode visokim etičkim načelima u svojim zvanjima i djeluju na širenje dobre volje i razumijevanja u svijetu.”

Doista je nejasno čemu ili kome je Bago služio? Domovini nije, to smo već naveli. Možda je čovjek bukvalno shvatio ovu definiciju, pa među bližnje ubraja samo svoju rodbinu do trećeg koljena? Vrlo moguće.

U tom “etičnom” klubu u Zaprešiću sa Bagom je i supruga Ministra unutarnjih poslova RH, Davora Božinovića. Mogućnost da se radi o slučajnosti je ravna-nuli.

BAGINE VEZE U POLICIJI I OBAVJEŠTAJNOM SUSTAVU RH

Zaprešićanima su dobro poznate metode “rada” prvog čovjeka poglavarstva, poglavito kad se radi o kritikama upućenim njemu ili nekom drugom od vlastodržaca u tom gradu. Prije izvjesnog vremena građani ovog grada su se na društvenim mrežama samoorganizirali kroz grupu “Zaprešić bez cenzure” u kojoj otvoreno kritiziraju gradsku vlast i ukazuju na kriminal. Nemali broj njih je završio na obavijesnim razgovorima u policiji, tako da ispada da Zaprešić zapravo ima klasičnu strahovladu.

Policija umjesto da ispituje navode iz kaznenih prijava Zaprešićana, iste privodi na ispitivanja u manirima zbog kojih se bivša milicija može smatrati “humanitarnom organizacijom”.

To uopće ne treba čuditi obzirom je Bagina supruga Načelnica ureda glavnog ravnatelja policije RH.

Suprugin položaj u policiji, prijateljske (a navodno i kumske) veze sa ministrom Božinovićem, prijateljstvo sa Milijanom Brkićem-Vasom, rodbina koja drma Bandićevim gradskim carstvom,…, je dovoljna da ogoli sve veze koje ima Drago Bago. Humanist.

Ministar Božinović bi (valjda) trebao svoje podređene uputiti da ispitaju porijeklo imovine njegovog prijatelja/kuma Bage, privatizaciju tvrtke “ZAGREBŠPED” u Baginom suvlasništvu, dodjelu poslovnih prostora u vlasništvu grada Zagreba bratu od Milijana Brkića koju “odrađuje” Bagina rodica Zdravka Ramljak, etc, etc. A ne da dopušta maltretiranje građana Zaprešića.

Do tada, Bago će hodočastiti po BiH i svojim ugledom (!?) biti emisar Milijana Brkića koji je zadnjih dana u određenim problemima u pokušaju spašavanja Dragana Čovića.

Bago je itekako svjestan da će eliminacijom iz politike Milijana Brkića, Dragana Čovića i sličnih, on biti na “brisanom prostoru”. A onda će uslijediti otvaranje mnogih afera koje, na žalost, prikrivaju institucije hrvatske države.

Ako dođe, a svi su izgledi da hoće, do političke dekapitacije Brkića, zadnju “crtu obrane” Bago će moći potražiti još jedino na Pantovčaku, preko Mate Granića.

Informacije iz sigurnosno-obavještajnog sustava Hrvatske cure iz dana u dan. Zanimljivo, o Bagi i njegovim kompanjonima još ništa nije procurilo. Vrijeme je da počne.

Ministar Božinović je na potezu.

Autor: Dnevno.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});