DRAGAN MEKTIĆ: Ovo je klasični državni udar!?

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - “Ovo je klasični državni udar”, kazao je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić povodom zaustavljanja konvoja sa migrantima koji putuju iz Sarajeva prema Mostaru.

Autobusi s migrantima koji su jutros iz Sarajeva krenuli prema Mostaru zaustavljeni su u Konjicu, potvrđeno je iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ).

“To je raspad ustavno-pravnog sistema. Ja to nisam nikad vidio! Predsjedništvo BiH mora vidjeti nešto hitno. Kako će HNŽ zabraniti da institucija BiH u svoj objekt dole smjesti izbjeglice? Ovo je pitanje funkcioniranja ustavnopravnog sistema, to je pitanje Predsjedništva BiH sada, da vide hoće li se poštovati ustavnopravni sistem u ovoj državi ili neće. To je izvan mog resora. To nema veze sa sigurnošću. To je klasična politika i nepoštivanje Ustava BiH i institucija BiH. Šta to sada znači, da imamo dole instituciju, a ne možemo je koristiti” – kazao je Mektić.

Migrantima, među kojima je značajan broj djece, pomagale su uglavnom humanitarne organizacije, kao i pojedini građani Sarajeva.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI