googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

DRAGAN MEKTIĆ: Već tri godine u BiH nije zabilježen nijedan teroristički incident!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić sastao se danas u Sarajevu s novoimenovanom zamjenicom ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u BiH Ellen Germain.

Istaknuto je da će se dosadašnja uspješna suradnja između Ministarstva sigurnosti BiH i ambasade SAD u sigurnosnom sektoru nastaviti i ubuduće, te je razgovarano o konkretnim projektima za efikasniju razmjenu podataka.

Ministar Mektić je posebno istakao važnost suradnje u borbi protiv radikalizma i terorizma, pozitivno ocijenivši ostvarene rezultate u proteklom periodu i činjenicu da u protekle tri godine nije zabilježen nijedan teroristički incident.

„To smatram našim zajedničkim uspjehom“, kazao je Mektić.

Postizanje boljih rezultata i stvaranje boljih uslova za život, kako u oblasti sigurnosti tako i ekonomije, koče loša politička situacija i odnosi, naglasio je Mektić, istakavši da političari vrlo često koriste nacionalističkiu pa i ratnohuškačku retoriku i širenjem straha i neizvjesnosti nastoje da pridobiju glasače.

„Rezultat je da sve više mladih ljudi napušta ove prostore, što je najgore što se moglo desiti, jer ubrzano ostajemo bez ljekara, inžinjera, zanatlija…”, kazao je Mektić.

Također, podijelio je zabrinutost zbog saznanja o mogućim incidentima tokom predizborne kampanje na prostoru Republike Srpske, što bi moglo pogoršati sigurnosnu situaciju i utjecati na izborni proces, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});