EKSKLUZIVNA NAJAVA: Odvjetnik Ifet Feraget u I. i II. dijelu intervjua govori za Dnevno o slučajevima Memić i Dragičević!

Autor: Josip Šimić-Đinđić / Dnevno.ba

SARAJEVO - Za portal Dnevno.ba, u prvom i drugom dijelu intervjua, govori sarajevski odvjetnik/advokat Ifet Feraget, u javnosti poznatiji, kao vrsni poznavatelj prava, inače pravni zastupnik obitelji Memić i Dragičević. Kao pravni zastupnik zajedno sa obitelji Memić i Dragičević, imaju podršku, ne samo Međunarodne zajednice, Delegacije EU u BiH i ambasadora, nego i OHR-a u BiH. Ljudi njegov rad i borbu prate i podržavaju, jer mijenja ono što mnogi ne smiju. Pokazao je, da ne posustaje niti pred velikim, niti pred malim ljudima. Za ovo što radi, novac mu nije prioritet. Razgovaramo s čovjekom, advokatom, odvjetnikom, nazovite ga kako hoćete, koji je svojom borbom pravosudnu mafiju na koljena bacio, a njegovu borbu prepoznala je i Europska unija. Feragetov angažman oko slučajeva Memić i Dragičević, potaknuo, je Europsku uniju (EU), da imenuje i angažiravišeg nezavisnog pravnog stručnjaka Evropske unije (EU) Reinharda Priebea, da ispita stanje u bh. pravosuđu.

U prvom dijelu intervjua za portal Dnevno.ba, koji možete pročitati u ponedjeljak, 23.03.2020. godine, a koji nosi naslov: FERAGET: „Predmeti Memić i Dragičević su opasan pravosudni virus – Odgovorni ga žele prikriti“, sarajevski odvjetnik Ifet Feraget ponovno se kroz pitanja Redakcije osvrnuo na slučajeve Dženan Memić i David Dragičević, tretirajući ih, kao „opasan pravosudni virus“, tvrdeći, da se odgovorni još uvijek trude, da ga prikriju.

U drugom dijelu intervjua za portal Dnevno.ba, koji možete pročitati u utorak, 24.03.2020. godine, a koji nosi naslov:

FERAGET: „Inzko je vrhovni tumač Dejtona, on zna kakav odgovor međunarodne zajednice iziskuje generalno ponašanje Milana Tegeltije“, komentirajući, da je jedino rješenje novi VSTV, novi Zakon o VSTV-u, izmjene ZKP-a, i rješavanje slučajeva Memić i Dragičević, poslije kojih ništa više neće biti isto, a komenturajući tvrdnje Visokog predstavnika OHR-a u BiH Valentina Inzka, da je „Pravosuđe Bosne i Hercegovine krenulo niz brdo.

Problem je Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine“, a u kojem djelu se odvjetnik Feraget osvrnuo da posljednje postupke Milana Tegeltije, predsjednika VSTV-a BiH, komentirajući njegovo prisustvo na političkom skupu u I. Sarajevu, kojeg je sazvao Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, tvrdeći, da je odavno svima jasno, da politika upravlja pravosuđem u našoj zemlji, zbog čega se iz ove situacije ne možemo izvući bez podrške međunarodne zajednice.

Autor: Josip Šimić-Đinđić / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI