googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Fahrudin Radončić, nakon Izetbegovića, objašnjavao i Dodikovom tekliću Košarcu da ni za živu glavu ne želi ući u vlast!

Autor: Slobodna bosna

SARAJEVO - Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost, kao što je poznato, to jest kako je mnogo puta nakon izbora ponovio "nema namjeru ulaziti u vlast". "Da li treba da skočim sa Tornja, pa da nekoga uvjerim da ne želimo ući u vlast", kategorički je prije nekoliko nedjelja poručio Radončić.

Lider SBB-a nije želio komentirati najavu Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a koji je prošle nedjelje nakon sastanka sa Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem otkrio da bi Fahrudin Radončić mogao biti ministar sigurnosti u budućem Vijeću ministara BiH.

Ni Izetbegović nije želio komentirati takvu skandaloznu mogućnost, čak ni nakon što je sa Radončićem (i) ove nedjelje razgovarao o ulasku njegove stranke, bolje rečeno njega i šačice njegovih poslušnika u federalne i državne institucije vlasti.

Eventualni povratak Radončića na mjesto zločina – fotelju ministra sigurnosti koju mu nudi Dodik, a, po svemu sudeći podržava SDA, odnosno Bakir Izetbegović, ima sve elemente kriminalnog, pa i veleizdajničkog čina.

Sasvim je jasno zbog čega je Dodiku stalo da svog višegodišnjeg pouzdanog partnera, poslovnog i političkog saveznika smjesti u tu fotelju u kojoj još uvijek sjedi “izdajnik” Dragan Mektić, ali zdravom razumu je nedohvatljivo kakav benefit, koju korist vidi u tome Bakir Izetebegović.

Verzija koju je nedavno na televiziji ponudio Elmedin Konaković, predsjedavajući Skupšine Kantona Sarajevo da predsjednik SDA sa Radončićem planira u skorijoj budućnosti srušiti aktualnu vlast i uspostaviti novu, te time otkloniti rizik od smjene njegove supruge Sebije sa direktorske pozicije u Univerzitetskom kliničkom centru, izgleda bizarno, što ne znači i nerealno.

Dok još uvijek razmišlja da li da skoči sa Tornja, ili da se preseli preko puta, u zgradu Zajedničkih institucija, potpuni izborni gubitnik Fahrudin Radončić nastavlja sa intenzivnim i plodonosnim konsultacijama o neulasku u vlast.

Ovih je dana, kako je javnost i svoje sljedbenike obavijestio Staša Košarac, potpredsjednik SNSD-a i državni poslanik, održan “radni ručak” kojem je on bio domaćin a kojem je prisustvovao i Fahrudin Radončić.

Na večeri je, kako se vidi iz priloženog, Radončićeva prva pratilja bio koloritni ljekar Emir Talirević.
Talirevića, koji se za ovu svečanu prigodu obukao u maniru direktora Moskovskog cirkusa, šira javnost je upoznala tokom njegovog svjedočenja na suđenju “Radočiću i ostalim”, kada se sudskom vijeću predstavio kao neukrotivi erotski predator, nezasitni zavodnik širokog spektra.

Autor: Slobodna bosna
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});