googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FEDERALNA VLADA REZOLUTNA: Aluminij mora dostaviti tražena dokumenta, inače nećemo razmatrati program sanacije!

Autor: Slobodna Bosna

SARAJEVO - Prema pouzdanim informacijama „Slobodne Bosne“, prvi radni sastanak u Federalnoj vladi posvećen Aluminijskom kombinatu trebao bi se održati u srijedu, 31. srpnja, a planirano je da se na sastanku razmatra sanacioni program Aluminijskog kombinata, to jest zbrinjavanje njegovih 900 radnika, od kojih će, sasvim je izvjesno, dvije trećine ostati bez posla.

Kako naš portal doznaje, sastanak u srijedu će se održati, ali samo pod uvjetom da uprava Aluminijskog kombinata u međuvremenu dostavi Federalnoj vladi svu potrebnu dokumentaciju vezanu za financijsko poslovanje kompanije.

Kao što je poznato, Vlada Federacije je sredinom srpnja  već tražila od Aluminijskog kombinata neka važna financijska dokumenta, no umjesto tražene dokumentacije dobila je šokantan odgovor u kome aktualna uprava mostarskog kombinata cinično tvrdi da ne može udovoljiti ovom zahtjevu jer tražena dokumentacija navodno spada u domen poslovne tajne?!

Kao što je poznato, Vlada Federacije BiH vlasnik je 44% kapitala mostarske tvornice, i kao pojedinačno najveći suvlasnik ima pravo uvida u apsolutno sve poslovne transakcije mostarske firme, koja, s druge strane, ne može od vlasnika kapitala sakriti nijednu informaciju, niti je može proglasiti poslovnom tajnom.

Dakle, sastanak u Federalnoj vladi biće održan pod uvjetom da uprava mostarskog kombinata dostavi na uvid sva tražena dokumenta vezana za financijske transakcije Aluminija.

 

Autor: Slobodna Bosna
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});