fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
FOTO: Mili Marušić

FOTO: Signalizacija iz Gruda ostavila Široki Brijeg bez struje i vode, nasilnik iz EP HZHB napao fotoreportera Dnevno.ba portala i magazina 7 Dnevno!

Autor: Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - U ponedjeljak oko 14.30 sati, nekoliko tisuća građana Širokog Brijega ostalo je naglo bez električne energije. I vode. I tako do kasnih večernjih sati. Naime, prilikom postavljanja zaštitne ograde na magistralnoj cesti M6.1 Široki Brijeg – Mostar u blizini novog kružnog toka, zbog nemara i neodgovornosti izvođača radova - firme "Signalizacija" iz Gruda, došlo je do probijanja kablova u kojima su bili električni vodovi.

S obzirom na protok električne energije i radnika koji su tu nazočili sreća je da nitko nije ozlijeđen, no zato su mnoge firme, trgovine i druge uslužne djelatnosti pretrpjele veliku štetu koja će se još neko vrijeme zbrajati, jer čim je nestalo struje došlo je i do prekida vode.

Na poziv prema Elektri Široki Brijeg oko 15 sati, na naš upit – Koliko će dugo potrajati prekid električne energije, kako bi javnost izvijestili, dobijamo odgovor kako su službe na terenu, otklanjaju kvar te u roku 2-3 sata bi trebalo biti sve riješeno.

Međutim, nakon što je prošlo već tri sata, električne energije i dalje nema. Šaljemo fotoreportera Milog Marušića na mjesto izvođenja radova, raspitujemo se o nastanku kvara, ponovnom uspostavljanju električne energije te odlučujemo zabilježiti nekoliko kadrova da bi široj javnosti prezentirali o čemu se konkretno radi.

slstr23062015 5

Susrećemo brojne sugrađane koji negoduju zbog novonastale situacije te neki i verbalno upućuju psovke prema nadređenima u Električnom, jer nisu u stanju riješiti kvar te pitaju zbog čega nisu obavijestili javnost o dužem prekidu električne energije, iako su krivci za ovu štetu isključivo “stručnjaci” iz firme “Signalizacija” Grude. Čim je nestalo struje ugasile su se i vodovodne pumpe , tako da osim struje nije bilo ni vode što je izazvalo pomutnju i mnogima priuštilo štetu, za koju će netko morati odgovarati ili će se sve “zavući pod tepih”, kao što se inače u Širokom Brijegu godinama čini, pa imamo diktaturu koja je prisutna na društvenoj, političkoj, a nažalost i medijskoj sceni.

Do zaključka ovoga teksta nitko od navedenih firmi nije se javno obratio niti poslao službeni dopis glede ovog slučaja, što će opet samo za sebe sve reći budući je bolje da se što manje zna a narod neka trpi. Oni razmišljaju po onoj: “Ko j… narod, šta nam može narod!?”.

slstr23062015 8

Dok smo bilježili radove u jednom trenutku “izrevoltirani” poslovođa EP HZHB – Široki Brijeg Velimir Soldo verbalno upućuje prijetnje prema našem fotografu i zabranjuje mu fotografiranje kao da je Široki Brijeg njegova ćaćevina. Nakon što mu je naš fotograf pokazao novinsku iskaznicu uzeo mu je kameru iz ruke i bacio na pod te nanio na njoj velika oštećenja. Moglo je doći i do ružnijih scena od ove osobe, no radnici su ga u tome spriječili, a sreća u nesreći da naši djelatnici na posao ne odlaze u alkoholiziranom stanju za razliku od njih iz Električnog, jer tko zna što bi onda sve bilo.

Slučaj je odmah prijavljen PU Široki Brijeg, ali s obzirom da ni policija sinoć nije imala struje, tek danas u jutro naš fotoreporter odlazi na policiju gdje daje kompletan iskaz glede ovog slučaja. Tamo doznaje kako je on već prijavljen od strane dotičnog “stručnjaka” Velimira Solde iz Električnog, za kojeg Širokobriježani jako dobro znaju kako je političkom linijom postavljen na poziciju na kojoj se nalazi, odnosno da je on prvi prijavio našeg fotoreportera i kazao kako mu je smetala nazočnost istoga!? E zamislite Vi sada tu “ljepotu” od čovjeka kada se u njega ne smije ni gledati dok radi, a radi u Javnom poduzeću? Dok je obavljao svoj posao nije bio ni primjereno odjeven, odnosno nije se pojavio u radničkom odijelu zbog čega ćemo istoga dodatno tužiti, kao i Elektroprivredu HZHB koja ga je postavila na mjesto na kojem se nalazi.

Sramotno ponašanje nasilnika iz EP HZHB – Široki Brijeg Velimira Solde ćemo objaviti tjekom sutrašnjeg dana.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});