fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FRA TOMISLAV PERVAN: Zaražen sam koronavirusom, koji nam se, nažalost, uvukao i u samostan!

Autor: Dnevno.ba

ČITLUK - U Čitluku je potvrđeno pet novih slučajeva koronavirusa. Međutim, ne vežu se uz klaster prvozaražene osobe u ovom gradu, koja je bila na putovanju u SAD-u, već za časnu sestru kod koje je oboljenje potvrđeno 28. ožujka.

Informacija je potvrđena i iz Stožera civilne zaštite Čitluk, a među pet novih slučajeva su dva svećenika, odnosno dva fratra i dvije časne sestre iz samostana u Međugorju. Također informaciju je potvrdio fra Tomislav Pervan, koji obnaša dužnost ispovjednika i duhovnika časnih sestara franjevki u Međugorju.

On je uputio pismo medijima koje u cijelosti možete pročitati u tekstu ispod:

Dragi moji, jedna neugodna vijest. Naime, uvukao se koronavirus u ovaj samostan u kome živim već sedam godina. Tu sam duhovnik časnih sestara, a svakodnevno – na dnevnoj osnovici – bio sam u župi kao propovjednik, ispovjednik, uglavnom. Ispovjednik već više od 20 godina. Pa hvala Gospodinu. Jučer smo testirani ovdje, dvojica fratara – ja i još jedan, te tri časne sestre. Svi smo pozitivni.

Ako se sjećate, ja sam negdje u srijedu jutro napomenuo da molimo za Papu koji je također ugrožen, ali sam stavio i svoje potrebe u vaše molitve. Neki su to iščitali da nešto nije u redu. Pa – slijedom – u utorak popodne osjetio sam groznicu, drhtavicu, hladnoću. Tipično za mene kad imam gripu. Slabost i drhtanje u slabinama. Ujutro sam već imao temperaturu, ne više od 37,7-8. Zvao sam svoju sestru koja me pokrila odmah lijekovima tako da sam bio s te strane zbrinut.

Temperatura je ovih minulih dana opadala, nije bila na uzlaznoj krivlju što je simptomatično za korona-oboljele. Nisam imao nikakvih dišnih probema, ni s plućima, ni s bronhijama, mogao sam normalno disati bez ikakvih smetnji, bez onih peckanja ili žarenja o kome se govori. Mislio sam – redovita godišnja gripa – takvi su bili simptomi. Temperatura se održavala na graničnoj vrijednosti – oko 37,00 stupnjeva – malo dolje malo gore.

Za svaki slučaj jučer sam se testirao i test je ispao pozitivan. Sve u svemu, jedan blagi oblik infekcije. Otkako je izdana zabrana izlaska za osobe 60+ nisam nikamo išao iz ove kuće ni dvorišta, nisam palio vozilo, držao sam se propisa. Ali, eto netko je donio virus u kuću. A u kući su 23 časne sestre, mahom starije dobi, koje su svoje dale Bogu i Crkvi te ovdje provode stare dane, ali su ustrajne u molitvi. One su ugrožene. Ne znam kakva bi slika ispala da su se sve testirale, a vjerojatno bi ih bilo još zaraženih. No, sad je sve u rukama Gospodinovim i naših liječnika.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});