FRANCISKO BRDARIĆ: Obiteljske kuće se ne smiju rušiti zbog izgradnje autoputa

Autor: Dnevno.ba

MODRIČA - "Dok su izrađivali Glavni plan radila se ta Studija izvodljivosti koja po nama nije prihvatljiva. Nažalost do sada nismo imali pristup projektu auto-puta i plinovoda dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača", rekao je predsjednik Hrvatskog bloka Francisko Brdarić.

Predstavnici MZ Garevac, Donji Kladari i Čardak općine Modriča dana 19.07.2019. godine su poslali dopis nadležnim institucijama.

Vladi Republike Srpske-Ministarstvu Saobraćaja i Veza

Potpredsjedniku Republike Srpske Josipu Jerkoviću

Javno Preduzeće Autoputevi Republike Srpske

U predmetu teksta su naveli da je neprihvatljivo da kroz sredinu sela se izgradi autoput koji je utvrđen općim interesom. Prema saznanjima sadašnji idejni projekt ide preko naših dvorišta i kuća.

Prijedloge su podnijeli:

Tokić Vlado, MZ Garevac

Jozo Bičvi , MZ Donji Kladari

Stjepan Perković, MZ Čardak

“Tražimo od nadležnih institucija entiteta RS i Načelnika Mladena Krekića da se ta cesta sprovede poviše naseljenih mjesta u selima Garevac, Donji Kladari i Čardak kao i da se odustane od dijela trase te dionice”.

Predsjednik Hrvatskog bloka Francisko Brdarić zatražio je da se trasa autoputa provede iznad svih naseljenih dijelova Garevca, Donjih Kladara i Čardaka, pogotovo imajući u vidu kako je na pojedinim predjelima jako naseljeno.

“Tražili smo i tražimo da se taj autoput sprovede poviše naseljenih mjesta u našim selima kao i da se odustane od izgradnje autoputa u naseljenim mjestima. Ljudi koji žive u selima su sada u velikoj pravnoj nesigurnosti jer ne znaju što će i kako biti, a to je nedopustivo. Imamo problem u Garevcu, Donjim Kladarima i Čardaku gdje bi ova dionica ceste, kako je sada ucrtana, rušila obiteljske kuće i to je neprihvatljivo. Prema prometnim stručnjacima s kojima sam razgovarao to se može izbjeći, a to rušenje je samo dodatni trošak”, ističe Brdarić.

“Rok za žalbe je samo 15 dana, tražimo od Načelnika Mladena Krekića da se produži rok žalbe i predstavi nacrt projekta u Garevcu, Donjim Kladarima i Čardaku za datum 02.11.2019. godine. Hrvatski blok je spreman na suradnju, naglašavamo kako se nijedna cesta nije napravila bez izrazite podrške jedinice lokalne samouprave, predstavnika mz i mještana”, rekao je predsjednik Hrvatskog bloka Francisko Brdarić.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI