fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

HRVATSKI BLOK: Rezultati izbora u BiH su stari poraz licemjera i nova prilika naroda

Autor: Dnevno.ba

DERVENTA - Izbori su iza nas, a u BiH se već naslućuje stara svakodnevica. Doduše, s nešto izmijenjenim maskama. Neke su po tko zna koji puta pale, neki političari su po prvi puta pokazali svoja prava lica, a brojni novi poslušnici su tek navukli svoje političke maske.

Ni s našim narodima, koji biraju i daju svoje povjerenje, nije puno drukčije, ali narodi su posljednji, koji se trebaju i smiju kriviti za ovo što smo dobili s ovim izborima.

Naroda se svaki izbori najviše tiču i zbog toga strah, razne brige za budućnost, sumnje i očaj nisu strani običnom puku. Upravo to iskorištavaju oni, kojima je stalo do svega, osim do vlastita naroda.

Borit ćemo se i dalje svim snagama i nećemo dopustiti da se, zbog ovih, čisto ljudskih osjećaja, manipulira čitavim narodima i ugrožava budućnost naše djece. Stat ćemo tome u kraj.

Poznato je, a danas još više stojimo iza toga – mi, kao Hrvatski Blok, koji danas primarno djelujemo na području RS, ali i u Federaciji imamo svoje podružnice, nismo podržali niti Dragana Čovića, kao kandidata za hrvatskoga člana predsjedništva iz Federacije BiH, niti podržavamo Milorada Dodika, kao izabranoga kandidata iz RS, a baš nikako Željka Komšića, koji je samo jedan obični projekt, osmišljen u krugovima različitih interesnih skupina – i to takvih skupina, kojima su BiH i bošnjački narod najmanje bitni.

Međutim, što je tu je, Bošnjaci sada imaju dva predstavnika. No, jesu li time dobili i dvostruko jaču BiH ili jači vlastiti položaj – to će se tek pokazati.

Hrvatski Blok je kao mlada stranka ovoga puta nastupila u koaliciji „Zajedno za BiH“, s kandidatkinjama Ljiljanom Dejanović (5. IJ), Anom Križan (4. IJ) i Anicom Jozić (4. IJ), te od ukupno 29.556 glasova, koje je ostvarila koalicija zajedno za BiH, sudjelovala s 913 glasova.

Možda ovaj postotak na prvi pogled djeluje minoran i zanemariv, no ako uzmemo u obzir da smo tek na početku našega djelovanja, te da svaki svoj glas ostvarujemo žrtvom i konkretnim radom na terenu, a ne političkim spletkarenjem i trgovinom, onda možemo biti zadovoljni, a još više ponosni na svoj rad za običnog čovjeka.

A jesmo li mogli bolje? Jesmo, mogli smo i hoćemo bolje, od sada! Moramo konačno postati svjesni da je jedna tuga, žalost i razočaranje, što nas je sve manje realno i tjelesno u Posavini i u BiH, a daleko veće razočaranje, koje ujedno budi i nezamisliv strah, jest naša formalna odsutnost. Ne želim reći da su se naši ljudi duhovno i duševno u potpunosti odvojili od Posavine, ali moramo priznati, kako ta povezanost i ljubav prema svome, jako rijetko, a najrjeđe u trenucima odluke, za vrijeme izbora, uspijeva preći Savu i dati podršku onima, koji se na licu mjesta, u svakodnevici bore za goli vlastiti život i opstanak Posavine, kojoj svi pripadamo.

Stoga će Hrvatski Blok u razdoblju koje je pred nama, pored trajnog rada na terenu i ostvarenja različitih projekata u Posavini, posebnu pažnju posvetiti našim ljudima izvan BiH, u Hrvatskoj i u dijaspori, te pružiti sve potrebne informacije iz prve ruke i podržati stare i mlade u ostvarivanju prava glasa do sljedećih izbora.

Nismo u ratu, rat nas je osakatio i protjerao – živimo u miru i najmanje što u miru možemo dati našoj Posavini, boreći se za svoje, jest naš demokratski glas onima, koji će narodu služiti, a ne onima, koji će na njegovim leđima živjeti i još mu se u brk smijati.

Kao što već spomenuh, može i mora biti puno bolje.

Mi smo u ovom trenutku zadovoljni, jer znamo, svaki naš dobiveni glas je rezultat našeg iskrenog rada na terenu, s konkretnim projektima i istinskim pristupom prema običnom čovjeku. Takvi želimo biti, takvi ćemo ostati. Živi primjer naše požrtvovnosti je naša Ana Križan iz Garevca, koja ne štedi ni truda ni vremena biti uz naše ljude u svakoj prilici, te podići glas za njih i za Posavinu. Isto tako, naša Ljiljana Dejanović, koja se u nestvarnim prilikama i konkurenciji, svojom osobnošću i zalaganjem za obični puk izborila za izvrstan rezultat, nastavlja svoju bitku za sve nas. Naša Anica Jozić vjerno nastavlja svojom odlučnošću za našu Posavinu, za naš narod, za sve ljude Posavine.

Mi iz ovih izbora izlazimo još jači i još spremniji.

Svi oni, koji su do sada opravdano bili uz nas, mogu to mirne savjesti i dalje uzdignute glave biti, a vi, cijenjeni naši, koji ste do sada sumnjali u odlučnost i snagu Hrvatskoga Bloka , pozvani ste i dobrodošli biti dio jedne nove, iskrene i ljudske priče – za jednu novu Posavinu i za europsku BiH, svih njenih naroda.

Kao predsjednik Hrvatskoga Bloka BiH izražavam najiskreniju zahvalnost svima, koji ste nam dali podršku; srdačne čestitke svim našim kandidatkinjama, koje ste u ovakvim okolnostima ostvarile jako dobar rezultat, te prijateljima i partnerima, koji su nas do sada pratili i vjerovali našemu radu.

Ostanimo i rastimo zajedno – za Posavinu, za BiH!, navodi se u priopćenju Franciska Brdarića, predsjednika Hrvatskog bloka.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});