googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Screenshot

Imam se usprotivio postavljanju križa i hrvatske zastave u Novom Travniku: ‘Čista provokacija’

Autor: Dnevno.ba

“Vjerska obilježja ne smiju nikom smetati, a način na koji je ovaj križ postavljen je čista provokacija i zloupotrijebljen je vjerski simbol, napisao je Benjamin Duvnjak na Facebooku.

“Nemam ništa protiv vjerskih obilježja, ali nek se postavljaju tamo gdje im je mjesto. Ima crkva, crkveno dvorište, groblje, gdje se nalazi i spomen obilježje koje nikome ne smeta. Postavljanje križa na brdo u privatnoj režiji je čista provokacija, a još i hrvatska zastava”, rekao je Duvnjak.

 

Reagirao HDZ-ov ministar

No, ubrzo je reagirao Bojan Domić, županijski ministar obrazovanja i čelni čovjek HDZ-a Novog Travnika. On je rekao kako križ nije sklanjan ni u komunizmu, te da se ne mogu vjernicima zvati oni kojima smeta. Ocijenio je neprihvatljivim opravdanje za uklanjanje ovih obilježja te širenje netrpeljivosti prema drugim i drukčijim od sebe, prenosi Vecernji.ba.

“Zaustavimo mržnju i nacionalnu i vjersku netrpeljivost”, poručio je ministar Domić.

Sanel Kajan nervozan o zastavi HRHB: ‘Zastava zločinačke paradržavne tvorevine…’

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});