googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Istinskom novinarskom zvijezdom postaje se radom, trudom i intelektualnim napretkom!

Autor: Anita Ivanković / Dnevno.ba

MOSTAR - Glavni urednik i vlasnik Hrvatskog Medijskog Servisa Milan Šutalo, na predavanju održanom na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, progovorio je o istinskim novinarskim zvijezdama koje kao proizvođači vijesti pružaju vjerodostojne i ekskluzivne priče.

Šutalo je novinar s dugogodišnjim iskustvom u tisku, radiju i novim medijima, a svoje praktično iskustvo podijelio je sa studentima novinarstva i odnosa s javnošću. Istaknuo je da se novinarskom zvijezdom ne postaje pokazivanjem u medijima, nego da iza toga stoji težak put koji iziskuje rad, trud i intelektualni napredak.

„Po mom mišljenju tri stvari odlikuju dobrog novinara, a to su ideja za novinarsku priču, pridržavanje etičkih standarda i dobar stil pisanja“, kazao je Šutalo.

Podsjetivši studente na osnovna pravila novinarske struke, dotaknuo se izvora na kojima počiva dobra novinarska priča. Kao neiscrpne izvore ideja, naveo je okolinu, medije te svakodnevne razgovore.

Šutalo je posebno naglasio važnost poznavanja područja o kojemu se piše.

„Pokušajte se specijalizirati za područje prema kojemu pokazujete afinitete i uvijek provjerite informaciju u koju niste sigurni“, poručio je predavač.

Doc. dr. sc. Miroslav Vasilj osvrnuo se na problem s kojim se susreću mnogi studenti novinarstva, a odnosi se na poteškoće pri pisanju vijesti.

“U nizu informacija čitatelju treba ponuditi nešto što je novo, odnosno informacije koje jošne znaju o nekoj temi“, dodao je Šutalo.

Da nisu tek pasivni promatrači, studenti su pokazali odazivom na predavanje kao i brojem postavljenih pitanja.

Autor: Anita Ivanković / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});