googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Izetbegović: Zna se tko je Schmidt

Autor: Fena

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je, upitan što očekuje od novog visokog predstavnika Christiana Schmidta te da li očekuje da bi smjenama nekih političara iz srpskog naroda mogao doprinijeti deblokadi procesa u BiH, izjavio kako misli da u prvih mjesec dana neće biti ništa posebno.

– A onda će, s ovakvom politikom i ovakvim pristupom, političari u RS-u neumitno da dovedu do toga da se sudare s institucijama BiH, s međunarodnom zajednicom, PIC-om i OHR-om i ne bih rekao da će u tome sudaru moći da nadjačaju. Nadam se da će odustati prije nego što dođe do smjena o kojima govorite – naveo je Izetbegović, prenosi Fena.

Istaknuo je da u BiH mora biti mir, stabilnost, te da se ne mogu negirati zločini, genocid, ne može se suprotstavljati presudama Haškog tribunala.

– Ovo je civilizirana zemlja, tako da se nadam da će nakon kolovoza svi to shvatiti i da ćemo krenuti ka jednoj stabilizaciji i smirivanju stanja u zemlji – kazao je predsjednik SDA.

Ocijenio je da je novi visoki predstavnik Christian Schmidt političar koji ima ogromno iskustvo, tako da se ne može govoriti o tome kako izgleda i kakav utisak ostavlja, “zna se točno tko je i što je Schmidt“.

– Jedan vrlo odlučan i uspješan njemački političar koji ima njemačku državu iza sebe i faktički kompletan civilizirani svijet, zemlje PIC-a, Kvintu i ostalo – kazao je Izetbegović.

Autor: Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});