fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

JAO NEVENKO: Barbarić izgubio kompas – izvrijeđao vijećnika HDZ-a1990 i pozvao ga na tuču!

Autor: R.I.

LJUBUŠKI - Priopćenjem za javnost povodom udara na žitelje općine Ljubuški poskupljenjem cijene vode i odvoza otpada te još jednog kreditnog zaduženja oglasio se HDZ1990. Priopćenje prenosimo u cijelosti pošto je na sjednici bilo i kaubojštine, a zamalo i tuče:

Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Ljubuški, vladajući HDZ BiH je s koalicijskim partnerom Matom Antićem po tko zna koji put potvrdio svoju potpunu nesposobnost za upravljanje. Također je potrvdio i nedostatak sluha za probleme žitelja općine i teške uvjete u kojima se nalazi većina njih.

Zabrinjavajuće je što su se ovoj koaliciji u izglasavanju pogubnih odluka priključili navodna oporba HNL i NSRZB. Pitamo se iz kakvih interesa su se priklonili vladajućima kada je očito da odluke koje su izglasali predstavljaju udar na standard Ljubušaka. Na istoj sjednici HDZ BiH donosi odluku o poskupljenju cijene vode, kreditnom zaduženju općine te na koncu i poskupljenju odvoza otpada. S tim, da je za točku o podizanju cijene za usluge odvoza komunalnog otpada materijal vijećnicima dostavljen nekoliko minuta prije samog glasovanja.

HDZ 1990 Ljubuški je upozoravao na pogubnu politiku koja u uvjetima opće nezaposlenosti i teškog financijskog položaja većine građana općine Ljubuški, povećava cijene vode i/ili drugih komunalija. U Općini koja obiluje izvorima pitke vode imati najvišu cijenu vode u cijeloj regiji, a i šire, je dokaz krajnje nesposobnosti vladajuće garniture. Umjesto da se ide s racionalizacijom poslovanja, smanjivanjem gubitaka vode u cjevovodima, spajanje u sustav nelegalnih priključaka i niza drugih mogućih rješenja, krajnje je nehumano povisivati cijenu vode prije no što se iscrpe sve druge mogućnosti.

Isto tako, vijećnici HDZ-a 1990 su više puta upozoravali načelnika kao i vladajuću većinu u OV-u na činjenicu da općina Ljubuški bez ikakve osnove plaća poduzeću ALBA godišnji iznos od 300.000,00KM na što se načelnik, kao i na sve ostale sugestije i primjedbe bahato oglušio.

Na zadnjoj sjednici OV takva odredba se konačno i ukida ali zato poskupljuje cijena odvoza otpada za građane! Također valja postaviti pitanje: Zašto ta ista firma Alba u Grudama plaća koncesiju Općini Grude dok je kod nas slučaj da Općina Ljubuški plaća Albi? Postavlja se pitanje tko ima koristi od toga da se novcima građana subvencionira privatna firma?Općina Ljubuški i njezino stanovništvo sigurno nema.

Na koncu, ono što nas sviju treba ozbiljno zabrinuti je ponašanje lokalne vladajuće strukture uopće, a posebno na zadnjoj sjednici OV-a. Predsjednik OV Ljubuški Tihomir Kvesić i načelnik Nevenko Barbarić su svojim ponašanjem zgrozili cjelokupnu javnost. Predsjednik OV ne poznaje poslovničke odredbe, demokratske standarde i praksu i onemogućava vijećnicima da uopće govore te im u maniri „kavanske rasprave” upada u riječ.

Također, ne poznaje odredbe Statuta općine koju vodi. Vrhunac je svakako bio sramotan verbalni napad samog načelnika Nevenka Barbarića na vijećnika Dobroslava Bukmira, što je ispod svake razine za instituciju koju on, na žalost, predstavlja. Tako je načelnik općine ispsovao i nazvao pogrdnim imenima vijećnika a potom ga pozvao da iziđu van na tuču da odmjere snage.

Nevenko Barbarić je potpuno izgubio kompas o čemu svjedoči i njegovo nasilničko ponašanje na zadnjoj sjednici OV Ljubuški na kojoj se, između ostaloga, požalio i da mu je plaća mala. Stoga uzimajući u obzir: katastrofalno stanje u koje je dovedena općina, načelnikov novi hobi – prijetnje batinama općinskim vijećnicima te brigu o visini vlastite plaće dok ljudi doslovno preživljavaju-krajnje je vrijeme da Nevenko Barbarić i njegovi sljedbenici naprave nešto dobro za Ljubuški – da dadnu ostavke i tako spase Ljubuški.

Autor: R.I.
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});